GLEB

Podujatie Čadca

GLEB - Gauč ´N´ Bass Tour

GLEB - Gauč ´N´ Bass Tuor
hosť večera: GLEB
support DJ: GERO

Gleb vyráža na očakávanú Gauč 'n' Bass tour k jeho uspešnému, druhému štúdiovému albumu Gauč Storytelling. Počas rozsiahlej tour navštívi viaceré slovenské a česke mestá, ktoré sa otrasú v základoch a medzi nima aj v SIXX MUSIC CLUBE v Čadci


Gleb Veselov, známy pod umeleckým menom GLEB (predtým Gleb Schizofrenik, GLEB:ZOO) je slovenský interpret pôvodom z Ruska, narodený v meste Piatigorsk.[1] Charakteristickými štýlmi pre jeho tvorbu sú grime, drum'n'bass alebo glitch hop. Vo svojej tvorbe sa inšpiruje predovšetkým kultúrou Veľkej Británie a sám seba nezaraďuje medzi klasických slovenských raperov.

Raná tvorba
Podľa rozhovoru pre artattack.sk začínal rapovať už v trinástich rokoch, neskôr začal tvoriť do drum'n'bassových beatov.[2] Jeho prvým vydaným dielom je Bombaklad mixtape z roku 2009.[3] Na tomto albume prevláda tzv. "špinavý" zvuk, je neokrôchaný, drsný a úmyselne nedokonalý.

V roku 2011 vydal zbierku pod názvom Kaša tape.[4]

V roku 2012 znamenal pre Gleba prvé EP Jaký shit, kde sa jeho hudobný štýl začína viac podobať na jeho dnešnú podobu.[5] Je nahrávaný v profesionálnom štúdiu. Hudbu na albume produkoval Komander Ground, s ktorým Gleb spolupracuje dodnes.

Súčasnosť
Gleb sa neskôr dostal pod krídla vtedajšieho hudobného vydavateľstva I LOVE PARTY PRODUCTION, dnes známeho ako F*CK THEM, ktoré spravuje YAK.SHA. Do ich portfólia patrí napríklad aj skupina Haha Crew, americký raper Tekashi69, či Radikal Chef.

V roku 2013 pod týmto vydavateľstvom vydal mixtape Stanica Zoo, kvôli ktorému sa pomaly začal dostávať medzi širšiu verejnosť.[6] Na albume hosťovali napríklad umelci ako Delik, v produkcii sa objavili mená ako už spomínaný Komander Ground, či známy český DJ a producent NobodyListen. Jeho spolupráca s Delikom ďalej pokračovala, Gleb sa objavil na jeho albumoch XXX Tape či MVP.

Gleb v roku 2014 vydal mixtape Stanica Zoo 2, ktorý bol akýmsi nadviazaním na mixtape z predošlého roku.[7] Objavil sa na portáli DatPiff, kde svoje mixtapy prezentujú známi umelci. Opäť tu prevláda špinavší zvuk, Gleb používa podmazy britských grimeových umelcov. Sám hovorí o albume ako o garážovom, nedokonalom, undergroundovom diele. V tomto roku sa tiež objavil na debutovom albume Haha Crew Vlna.

V období po tomto mixtape začal vydávať hlavne single, a pomaly upriamovať pozornosť na jeho nadchádzajúce EP ZLOO.[8] Bolo vydané na konci roku 2015. EP bolo prezentované ako jeho najvyspelejší počin. Začal sa odlišovať a vytvárať si vlastný zvuk, cibriť charakteristické prvky svojej tvorby.

Rok 2016 sa opäť niesol v znamení singlov, Gleb to však ospravedlňoval sústredením sa na tvorbu jeho debutového albumu Lavička Pimpin, ktorý vyšiel v roku 2017.[9] Na albume sa objavili rôzni producenti, taktiež MCs ako český Smack, či Fobia Kid.

Po vydaní albumu sa Gleb na chvíľu odlmčal a do apríla roku 2018 uverejnil len jediný single track, Anarchia.[10] 1. apríla 2018 oznámil nové EP Audiokniha, zamerané na storytelling z prostredia bratislavských sídlisk. Predstavený mixtape bol doplnený tiež trackom Audiokniha, postavenom na intenzívnom basslinovom podklade.[11]

Po šesťmesačnej odmlke Gleb vydal track Motorest, v ktorom upozorňuje nový blížiaci sa album.[12] Ďalší track vydal 30.12.2018 pod názvom Gauč storytelling. Po 5 mesiacoch vydal track s názvom Go go go.

23. 5. 2019 vydal svoj druhý album Gauč storytelling.
Fotografie
Podobné podujatia