Gospelové Kysuce 2018

Podujatie Krásno nad Kysucou

Gospelové Kysuce v Krásne nad Kysucou

„Aby sme boli na chválu jeho slávy.“ (Ef 1,12) Tieto slová Svätého Písma sa stali hlavným mottom pre 17. ročník gospelového festivalu Gospelové Kysuce 2018. Uskutoční sa 8. septembra 2018 na námestí pred kultúrnym domom v Krásne nad Kysucou. Organizátorom festivalu je občianske združenie Kultúrny prameň v spolupráci s Farnosťou Krásno nad Kysucou, Mestom Krásno nad Kysucou a SL Systems.

Program gospelového popoludnia odštartuje detský spevácky zbor Vtáčatá, ktorý pôsobí vo farnosti Krásno nad Kysucou už od roku 1989. Prostredníctvom spevu a hudby túžia ako nebeské vtáctvo s úprimnou radosťou vyspievať svetu zvesť o Božej sláve a láske.
Program festivalu pokračuje slávením svätej omše na námestí pred kultúrnym domom, ktorej liturgiu doprevádza miestny mládežnícky spevácky zbor Makabi. “Bijúci kladivom“ túžia rozozvučať ľudské srdcia a naladiť ich na Boží dotyk v Eucharistii.

Po svätej omši sa môžeme tešiť na domácu kapelu Dizraeli, ktorej názov v preklade znamená „spravodlivosť v akcii“. Vyjadruje úmysel jej piatich členov zaujať v rôznych životných situáciách pohotový postoj, stojac na strane spravodlivosti a pravdy.

Milým osviežením večerného programu festivalu bude chválová kapielka troch sympatických dievčat zo Skalitého s názvom Horizon, ktoré sa predstavia vlastnou tvorbou.

Gospelová Kapela F6 sa svojou rázovitou tvorbou a energickou hudbou za posledných pár rokov trvalo zapísala do dejín slovenského gospelu. Už samotný názov skupiny hovorí o posolstve ich kapely, ktorá sa snaží o evanjelizáciu prostredníctvom hudby. Názov F6 je odvodený od šiestej kapitoly Listu Efezanom (Ef = F) + šiesta kapitola (6) = F6. V tomto úryvku sa píše o Božej výzbroji, ktorú si chcú obliecť a stať sa Božími bojovníkmi. Šiesti temperamentní hudobníci sa predstavia ako lídri festivalu prevažne vo worshipových piesňach a chválach!!!

Organizátori srdečne pozývajú do Krásna nad Kysucou a veria, že spoločne účinkujúci s návštevníkmi festivalu vytvoria priestor pre duchovný zážitok a dotyk Boha v rôznych podobách.

Fotografie
Podobné podujatia