Grafický svet Adriena Parlange

Podujatie Bratislava

Grafický svet Adriena Parlange

Pozývame Vás na prezentáciu svetoznámeho ilustrátora a knižného dizajnéra Adriena Parlange. Jeho na prvý pohľad jednoduché ilustrácie v sebe ukrývajú viacero významov a nenápadný vtip. Nechajte sa spolu s nami uniesť svetom nečakaných vizuálnych prešmyčiek!

Adrien Parlange sa narodil v roku 1983 vo francúzskom regióne Auvergne, ale vyrastal neďaleko Paríža. Po ukončení štúdia grafiky v Ensaama (Ecole nationale supérieure des arts appliqués et des métiers d'art), známj ako škola Olivier de Serres v Paríži, pracoval istý čas v reklamnej agentúre, z ktorej odišiel študovať na Vysokú školu umeleckých remesiel v Štrasburgu. Neskôr odišiel do Londýna, kde študoval v Royal College of Art. V roku 2009 vydal vo vydavateľstve Thierry Magnier svoju prvú prácu pod názvom Parade. Jeho kniha, ktorá vyšla v roku 2014 vo vydavateľstve Albin Michel Jeunesse pod názvom La Chambre du Lion bola ocenená na knižnom veľtrhu v Bologni. V tom istom vydavateľstve publikoval na jeseň 2015 knihu pod názvom L'enfant Chasseur a v októbri 2016 knihu pod názvom Le Ruban. V každej knihe vytvára nový a vždy rozdielny grafický svet, v čom spočíva jeho originalita.

www.adrienparlange.com

Prezentácia sa uskutoční vďaka európskemu programu Transbook - Children's literature on move a Literárnemu informačnému centru.
Za spoluprácu ďakujeme kultúrnemu centru Kalab.

Miesto konania podujatia: Kalab, Zámocká 5, Bratislava
Dátum začiatku podujatia: 21. Októbra 2017 18:00
Dátum ukončenia podujatia: 21. Októbra 2017 20:00
Pravdepodobné súradnice: 48.1444N 17.099E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Grafický svet Adriena Parlange

Meno organizátora: Literárne informačné centrum
Fotografie
Podobné podujatia
BRATISLAVSKÉ ZBERATEĽSKÉ DNI
Overené podujatieBRATISLAVSKÉ ZBERATEĽSKÉ DNI
Incheba Expo Aréna, Bratislava
ESOTERIKA BIOSTYL
Overené podujatieESOTERIKA BIOSTYL
Incheba Expo Aréna, Bratislava