Gregoriana - koncert duchovnej hudby 2017

Podujatie Prešov

Gregoriana - koncert duchovnej hudby

V adventnom čase srdečne pozývame na koncert vokálneho súboru GREGORIANA z Košíc.
Program koncertu bude zostavený z adventných a vianočných spevov od gregoriánskeho chorálu až po zborové kompozície žijúcich autorov.

Vokálny súbor Gregoriana vznikol v roku 2004. Pravidelne každú nedeľu účinkuje pri latinských sv. Omšiach v Dóme sv. Alžbety v Košiciach. Raz mesačne organizuje podujatie s názvom „Completorium Cassoviense“, ktoré okrem starobylej liturgie ponúka koncertnú polhodinku zameranú na aktuálne obdobie.
Repertoár súboru tvoria okrem gregoriánskeho chorálu najmä renesančná a stredoveká polyfónia, ale aj súčasná chrámová zborová tvorba, pričom aktívne spolupracuje so skladateľmi doma i v zahraničí. Vedúcim súboru Gregoriana je Marek Klein. Gregoriánskemu chorálu sa s rôznou intenzitou venuje od roku 1992. Popri samoštúdiu a liturgickej praxi absolvoval niekoľko kurzov a podujatí súvisiacich s gregoriánskym chorálom pod vedením osobností ako Jiří Hodina, David Eben, Louis-Marie Vigne, Alberto Turco, Nino Albarosa, Dom Yves-Marie Leliévre. Podieľa sa aj na organizovaní podujatí tohto druhu pre záujemcov z Košíc a okolia. www.gregoriana.sk

VSTUPNÉ: 4 €

Vstupenky si môžete zakúpiť priamo v Literárnej kaviarni VIOLA alebo rezervovať na info@literarnakaviaren.sk / 0905 688 665
Platnosť rezervácie vstupeniek končí 24 hodín pred konaním podujatia. Ak rezervované vstupenky nebudú vyzdvihnuté v tejto lehote, budú zaradené do predaja.

Miesto konania podujatia: ViolaPrešov, Tkáčska 2, Prešov
Dátum začiatku podujatia: 15. Decembra 2017 18:00
Dátum ukončenia podujatia: 15. Decembra 2017 19:30
Pravdepodobné súradnice: 48.995N 21.2415E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Gregoriana - koncert duchovnej hudby

Meno organizátora: ViolaPrešov
Fotografie
Podobné podujatia