Guitar Night Banská Štiavnica

Podujatie Banská Štiavnica

Guitar Night Banská Štiavnica

Vypnite televízory a príďte si pozrieť, v Európskych štátoch už populárnu hudobnú show, GUITAR NIGHT, na Slovensku uvádzanú aj pod názvom NOC GITÁR.
Guitar Night patrí medzi najnavštevovanejšie inštrumentálne koncerty v Londýne, Dubline, Budapešti a Berlíne uz niekoľko rokov a už prvá séria koncertov sa dostala v rebríčku najrýchlejšie vypredaných koncertov na prvé miesta.
Na podujatí GUITAR NIGHT - akustický rock/jazz koncert 26.11. v Archanjel Music Club Banská Štiavnica, vystupia gitaristi Markus Schlesinger (Rakúsko), Tom Lumen ( Maďarsko) a Stano Počaji (Slovensko). Vystúpia sólovo, ale aj spoločne v duu a triu. Predvedú Vám to najlepšie z modernej akustickej gitary repertoárom, ktorý pozostáva z ich vlastnej tvorby a cover verzií známych skadieb od M.Jacksona, Beatles, Queen, Erika Claptona a iných dobre známych muzikantov.

Stanislav Počaji (SK)
Tom Lumen (H)
Markus Schlesinger (A)

Unplugged fingerstyle jazz/rock

Stanislav Počaji, Tom Lumen a Markus Schlesinger prinášajú do hudobného klubu Archanjel v Banskej Štiavnici koncert projektu Guitar Night. Čaká vás večer plný originálneho štýlu hudby - fingerstyle je štýl hraný všetkými prstami ruky, pri ktorom môže šikovný gitarista zahrať sám rytmus, basovú linku, melódiu, aj harmóniu - výsledkom čoho je že znie ako celá kapela.

Stanislav Počaji je fingerstylový majster gitary so širokým štýlovým záberom od akustickej hudby až po fusion, hostiteľ Bratislavských Guitar Nights, zakladateľ a líder kapely Aftertee.
Používa predovšetkým akustickú gitaru a prirodzený zvuk akustického nástroja, experimentuje aj s odlišnými ladeniami (DADGAD, Dropped D alebo Open-C) a rád používa i bezpražcovú gitaru.
http://stanislavpocaji.weebly.com/

Tom Lumen je maďarský sólový fingerstyle gitarista, ktorého štýl hrania evokuje zvuk celej kapely - spájajúc basové, rytmické a melodické linky do jediného, majstrovsky zahraného zvuku.
Okrem svojej vlastnej tvorby hráva aj skledby od svetoznámych umelcov ako: Queen, Nat King Cole, Tommy Emmanuel, The Beatles, Billy Idol a Michael Jackson.
http://tomlumen.com/

Markus Schlesinger je viedenský gitarista, ktorý hrá fingerstyle už veľa rokov. Nielenže je muzikant srdcom a dušou, ale aj majster svojho umenia. S jeho akustickou gitarou, zastreným hlasom a nákazlivým humorom je večer plný hudobne fascinujúcej zábavy zaručený.
Jeho program pozostáva z originálnych kompozícií, ako aj bluesových a fingerstyle aranžmánov známych piesní.
www.fingerpicking.at

Miesto konania podujatia: Archanjel caffe bar, Radničné Námestie 10 B, Banská Štiavnica
Dátum začiatku podujatia: 26. Novembra 2016 19:00
Dátum ukončenia podujatia: 26. Novembra 2016 22:00
Pravdepodobné súradnice: 48.4588N 18.8923E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Guitar Night Banská Štiavnica

Fotografie
Podobné podujatia
40 ROKOV S RICHARDOM MÜLLEROM
Overené podujatie40 ROKOV S RICHARDOM MÜLLEROM
Kultúrne centrum, Banská Štiavnica
PAVOL HAMMEL & PRÚDY - 60 ROKOV LEGENDY
Overené podujatiePAVOL HAMMEL & PRÚDY - 60 ROKOV LEGENDY
Kultúrne centrum, Banská Štiavnica
FRAGILE & MÁRIA ČÍROVÁ
Overené podujatieFRAGILE & MÁRIA ČÍROVÁ
Amfiteáter, Banská Štiavnica
Koncert skupiny Vidiek
Overené podujatieKoncert skupiny Vidiek
Resla Residence, Banská Štiavnica