Habakukovský Strigôňák!

Podujatie Staré Hory

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Divadlo, Kultúra, Podujatia pre deti
Web podujatia:
habakuky.eu
Web organizátora:
habakuky.eu
Ďalšie podujatia v meste Staré Hory
Podrobnejšie informácie: produkcia@habakuky.eu

Dobšinského rozprávkový opäť ožíva strašidlami. Druhým z pripravovaných víkendových podujatí v rámci „Kalendária 2018“ je festival tradičných slovenských strašidiel „STRIGÔŇÁK“, oná dňa 14. - 15.7. 2015 priamo v areáli Habakuky na Donovaloch.

Jedinečné podujatie svojho druhu je zamerané na prezentáciu dávno zabudnutých slovenských strašidiel. Návštevník v tieto dni v areáli Habakuky môže stretnúť divných tvorov ako napr. svetlonosov, strigôňákov, vodníkov, rusalky a iné.


  1. Deň čierny - sobota sa bude niesť v znamení hľadania zlej čarodejnice - bosorky, ktorá uvrhla na dedinku hroznú kliatbu. Počas celého dňa sa budú prebiehať strašidelné súťaže a v areáli sa budú objavovať strašidlá.
  2. Deň biely - nedeľa sa bude niesť v pozitívnej atmosfére príchodu dobrej - „bielej čarodejnice“, ktorá ovláda dobré kúzla a čary. Spolu s ňou v dedinke príde do dedinky aj tetka bylinkárka, či veštica, ktorá „dobré osudy“ veští.

Návštevníci sa môžu tešiť na  strašidelné rozprávky či ukážky šermiarskeho remesla. A ak nezavrú oči uvidia, cez dedinku prebiehať rozprávkové postavičky.

Súčasťou programu je i možnosť zapojiť sa do súťaže o najstrašidelnejšie strašidlo z pomedzi návštevníkov. Výhercovi budú zaujímavé ceny odovzdávané v oddychovej zóne za prítomnosti rozprávkových bytostí. Pre všetkých návštevníkov je pripravený i celodenný program, ktorý je okrem predstavenia slovenských strašidiel vyplnený i divadelnými predstaveniami na motívy P.E. Dobšinského, ukážkami remeselných činností a ďalšími zábavnými súťažami pre deti i dospelých. Medzi doplnkové aktivity patrí návšteva domčeka „Negrambľoš“ (tvorivé dielne), oddychovej zóny s preliezačkami, hojdačkami a s mini zoo.

Viac informácii o pripravovanom podujatí na www.habakuky.eu.

Otváracie hodiny areálu sú od 10:00 – 18:00 hod. Vstup povolený aj v strašidelných kostýmoch a maskách.

Meno organizátora: Habakuky
Fotografie
Podobné podujatia
TICHÁ NOC
Overené podujatieTICHÁ NOC
Aula SZU, Banská Bystrica
PRAVDA
Overené podujatiePRAVDA
Dom kultúry Podborová, Zvolen
Koncert ku dňu matiek
Overené podujatieKoncert ku dňu matiek
Dom kultúry Podborová, Zvolen
Otec
Overené podujatieOtec
Dom kultúry Podborová, Zvolen