HalmiFest #4 :: Večer outdoorových filmov

Podujatie Košice

HalmiFest #4 :: Večer outdoorových filmov

---> lístky si rezervujte na https://goo.gl/pqle6v

Priaznivci outdoorových aktivít, dobrodružných dokumentov, expedičných výprav a veľkých výziev - pripravte sa na ďalšiu dávku kvalitnej filmovej produkcie z domáceho prostredia! V spolupráci s OUTDOORFILMY.SK uvádzame, v poradí už štvrtý, večer outdoorových filmov!

Na čo sa môžete tešiť? Napríklad na najnovší film Pavla Barabáša - Sloboda pod nákladom, dokument Rasťa Hatiara Obyčajní chlapci, na tombolu o vecné ceny a mnohé iné (ČÍTAJTE NIŽŠIE)!

KEDY: v sobotu 21. januára o 18:00
KDE: v HalmiCaffe, Hlavná 21, Košice
CENA LÍSTKA: predpredaj 4 € / na mieste 5 € / členovia HalmiSpace 3 € (viac o členstve nájdete na: www.halmispace.sk/clenstvo)

REZERVÁCIA LÍSTKOV ---> https://goo.gl/pqle6v
V predaji každý pracovný deň od 9:00 do 17:00 v HalmiCaffe.

Partnermi podujatia sú OutdoorFilmy.sk, CEPER FILM, MARVA, Lezecká stena Rozlomity, Rozlomity Sport a ďalší tomboloví partneri.

ČO VŠETKO TENTOKRÁT UVIDÍTE?

18:00 - otvorenie HalmiFestu

-------

18:10 - LAPONSKO NA SKLADAČKÁCH / 4,20 min
Skladačkári Maťo a Adam smerujú na sever, do možno jednej z posledných divočín v Európe - do Laponska. Tentokrát však nemajú ako cieľ presnú trasu či určitú cestu. Svoju cestu si postavili na zozname vecí, ktoré chcú za ten čas urobiť: odfotiť Santu na skladačke, navštíviť popri Fínsku aj Švédsko a Nórsko, nechať sa na skladačke ťahať Sobom, stretnúť pôvodných obyvateľov Sámov a chytiť a zjesť aspoň jedinú rybu.

-------

18:15 - KORÓNA: najťažšia lezecká cesta v Tatrách / 8,17 min
Po úspešnom prvovýstupe v Patagónií v Čile Jožo Krištoffy upriamil svoju pozornosť na cieľ, ktorý mu už pár rokov driemal v hlave. Už pred 4 rokmi, keď preliezol Jet Stream 10-/10, pozeral po neďalekej línií vo východnej stene Jastrabej veže. Tento rok pocítil, že nadišiel čas na niečo veľké, na niečo, čo tu ešte nebolo, na niečo, čo od začiatku vedel, že nebude zadarmo a bude vyžadovať veľa. Ale nič hodnotné neprichádza zadarmo… 40 m lezenia v mierne previsnutej platni a na svete je nová cesta. Najťažšia v Tatrách.

-------

18:25 - OBYČAJNÍ CHLAPCI / Rasťo Hatiar / 31 min
Legendárna dvojica liptovských skialpinistov Dušan Trizna a Milan Madaj, zanechala v 90. rokoch v pretekárskom skialpinizme nezmazateľnú stopu. Aj keď dnes nemajú nasledovníkov, ktorí by sa priblížili ich výkonom, možno sa rysuje nádej v talentovanej mládeži, ktorej môžu byť stále vzorom. V súčasnosti je však na Slovensku len jediný pretek porovnateľný obtiažnosťou s najprestížnejšími pretekmi v Alpách. Ostatné alebo nové sa vydávajú cestou komercie a snažia sa vyhovieť masám. Aká je budúcnosť? S pomocou archívnych záberov zo súkromných zbierok Milana Madaja a Pavla Barabáša film podáva skutočný, neskreslený obraz známej dvojice v najslávnejšom období slovenského skialpinizmu a porovnáva minulosť so súčasnosťou.

-------

18:55 - PRESTÁVKA

-------

19:10 - SLOBODA POD NÁKLADOM / Pavol Barabáš / 61 min
S krošňou na chrbte sa brodia v snehu, odolávajú búrke i víchrici. Zásobujú vysokohorské chaty za každého počasia. Odhaľme poznanie najstaršej generácie tatranských nosičov. Možno sa dozvieme niečo viac aj o vlastnom náklade a možno pochopíme, prečo v Tatrách ostali nosiči poslednými mohykánmi na európskom kontinente.

-------

20:10 - PRESTÁVKA

-------

20:25 - 12CH VYSOKE TATRY TRAIL / 30 min
Dvaja kamaráti, Tomáš a Martin, kamoši viac z Facebooku ako z reálneho života, žijú odlišné životy, každý v inom prostredí. Aj profesie majú úplne iné. Spája ich však jedno – láska k behu v horách.

-------


20:55 PEAK OF LIMITS / 12,16 min
Krátky film o himalájskej expedícii Manaslu 2016. 38-ročný horolezec a adrenalínový nadšenec, Michal Gabriž, sa vydal na odvážnu misiu spolu s ikonou slovenského horolezectva, Petrom Hámorom, ktorý už má na svojom konte 12 osemtisícoviek. Slovenské duo dopĺňal najúspešnejší rumunský horolezec Horia Colibasanu, ktorý sa môže popýšiť doposiaľ 7 výstupmi na hory presahujúce magickú hranicu 8000 metrov.

-------

21:10 - PRESTÁVKA

-------

21:20 - TOMBOLA

A to nie je všetko, chystáme toho oveľa viac, preto sa prihláste na odber našich noviniek na www.halmispace.sk/newsletter a nezmeškajte ani ďalšie naše skvelé akcie.

Tešíme sa na vás 21. januára o 18:00 a ďakujeme partnerom: Outdoorfilmy.sk, CeperFilm studio, Lezecká stena ROZLOMITY, ROZLOMITY ŠPORT a ďalším tombolovým partnerom. Ďalších budeme zverejňovať postupne, zostaňte naladení :)

Miesto konania podujatia: HalmiCaffe, Hlavná 21, Košice
Vstupenky: https://goo.gl/pqle6v
Dátum začiatku podujatia: 21. Januára 2017 18:00
Dátum ukončenia podujatia: 21. Januára 2017 22:00
Pravdepodobné súradnice: 48.7193N 21.2591E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia HalmiFest #4 :: Večer outdoorových filmov

Fotografie
Podobné podujatia