HalmiTrippin’: Cestovateľské tipy, ako cestovať zodpovedne

Podujatie Košice

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Turistika
Web organizátora:
halmispace.sk/
Ďalšie podujatia v meste Košice
Podrobnejšie informácie: igreslikova@gmail.com
Cestovateľských prednášok o rôznych destináciách sme už mali mnoho. Je na čase pozrieť sa na cestovanie ešte viac do hĺbky, naučiť sa zaujímavé cestovateľské tipy a posunúť cestovanie do novej zodpovednej roviny. Dozviete sa:

- ako sa priblížiť k miestnym obyvateľom a dozvedieť sa od nich, čo nepíšu v turistických sprievodcoch,
- ako sa vyhnúť kultúr. faux-pas v Indonézii, Indii, Vietname a Thajsku,
- ako cestovať s minimálnymi dopadmi na životné prostredie,
- ako si zodpovedné cesty naplánovať a akým turistickým atrakciám sa vyhnúť, ak nechcete podporovať porušovanie ľudských práv či ak nechcete škodiť zvieratám. 

KEDY: v stredu 20. septembra o 18:00
KDE: v HalmiSpace, Hlavná 21, Košice
CENA LÍSTKA: 2 € s členskou kartou / 4 € 

----> lístky si rezervujte na https://goo.gl/2PXb4A alebo si ich zakúpte v HalmiSpace. 

POZOR! Ak chcete mať lístok za členskú cenu, musíte sa preukázať našou členskou kartou - bezplatne si preto zaregistrujte vopred na:halmispace.sk/clenstvo.

Ak vás láka pomalé cestovanie, ktoré umožňuje naozaj spoznať cudzie krajiny a kultúry, ste na správnom mieste!

Cez fotografie a príbehy spolu zájdeme do Indonézie, Thajska, Barmy, Mexika, Vietnamu, na Filipíny aj do Indie, Turecka či Kolumbie.

O cestovateľkách:

Ivana Grešlíková
Digitálna nomádka, ktorá bloguje o cestovaní od roku 2013. Téme zodpovedného cestovania sa venuje na blogu Nomad is Beautiful a slovenskom portáli ivanagreslikova.com. Pracuje na originálnom sprievodcovi Thajskom, ktorý vám pomôže objaviť krajinu nezávisle. Okrem písania sa venuje fotoprojektu Look at my proud hands, v ktorom zbiera príbehy rúk náhodných ľudí, ktorých stretáva vo svete, čím sa snaží priblížiť sa kultúre i miestam, kde sa nachádza. 

Magdaléna Vaculčiaková 
Cestuje od roku 2014 ako novinárka na voľnej nohe, venuje sa ľudským právam a globálnym témam. Aktuálne pripravuje sprievodcu Indonéziou pomaly magdalenavaculciakova.com/sprievodca-indoneziou, kde prezradí tipy, ako cestovať najväčším súostrovím sveta tak, aby ste mali autentický zážitok a zároveň zanechali v krajine pozitívny dopad. V rámci foto-žurnalistického projektu Women Who Stay zbiera príbehy každodenných životov žien, ktoré zostali vo svojich komunitách, zatiaľ čo muži z ich rodín migrujú. 
Meno organizátora: HalmiSpace
Fotografie
Podobné podujatia
Kung fu camp 2,24
Overené podujatieKung fu camp 2,24
Šaštín Straže, Šaštín - Stráže