Hanka Gregušová & Ondrej Krajňák

Podujatie Banská Štiavnica

Hanka Gregušová & Ondrej Krajňák

Speváčka Hanka G a klavirista Ondrej Krajňák patria k absolútnej špičke jazzovej scény na Slovensku. Hanka momentálne žije a vystupuje v samotnom srdci afroamerickej hudobnej tradície - New York City.

V decembri 2016 spolu vydali album, ktorý nesie názov “Twin Flame” a vzdáva hold svetovo uznávaným ako aj domácim klavíristom, kde na väčšinu ich kompozícií Hanka napísala texty a skladbám dala tak vokálnu podobu. (Oscar Peterson, Herbie Hancock, Chick Corea, McCoy Tyner, Thelonious Monk, Mal Waldron, Ernest Oláh, Ondrej Krajňák). Album zároveň predstavuje pomyselný vrchol ich vzájomnej spolupráce. Titulná skladba “Twin Flames” zachytáva podstatu oboch umelcov, ktorí sú v hudbe niečo ako karmické duálne duše, predstavujúce jednu dušu v dvoch telách, dokonalú harmóniu medzi ženským a mužským princípom.

Hanka G - jedna z najlepších a najrešpektovanejších slovenských jazzových speváčok. Už viac ako desať rokov vystupuje na domácej ako aj zahraničnej scéne, kde uchvacuje poslucháčov svojím tmavým hlboko posadeným hlasom a hudobným spojením jazzu so soulom.

Ondrej Krajnak - patrí od detstva k talentom. Roku 1988 sa zúčastnil na prehliadke mladých interpretov jazzovej hudby Jazzový festival Žilina, odkiaľ si odniesol so svojím triom cenu "Objav festivalu". Od roku 1992 strávil štyri roky štúdiom na jazzovej akadémii Erkela Ferenca v Budapešti, počas ktorého nadobudol niekoľko medzinárodných ocenení v Poľsku, Maďarsku,...

Miesto konania podujatia: Archanjel caffe bar, Radničné Námestie 10 B, Banská Štiavnica
Dátum začiatku podujatia: 20. Decembra 2017 21:00
Dátum ukončenia podujatia: 21. Decembra 2017 00:00
Pravdepodobné súradnice: 48.4588N 18.8923E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Hanka Gregušová & Ondrej Krajňák

Meno organizátora: Archanjel caffe bar
Fotografie
Podobné podujatia
40 ROKOV S RICHARDOM MÜLLEROM
Overené podujatie40 ROKOV S RICHARDOM MÜLLEROM
Kultúrne centrum, Banská Štiavnica
FRAGILE & MÁRIA ČÍROVÁ
Overené podujatieFRAGILE & MÁRIA ČÍROVÁ
Amfiteáter, Banská Štiavnica
Koncert skupiny Vidiek
Overené podujatieKoncert skupiny Vidiek
Resla Residence, Banská Štiavnica
PAVOL HAMMEL & PRÚDY - 60 ROKOV LEGENDY
Overené podujatiePAVOL HAMMEL & PRÚDY - 60 ROKOV LEGENDY
Kultúrne centrum, Banská Štiavnica