Hochspannung! w/ Kowton (UK)

Podujatie Bratislava

Hochspannung! w/ Kowton (UK) at Dole

V sobotu 17. decembra prinesie Hochspannung! párty z večne inšpiratívneho Bristolu zmutovaný zvuk vydavateľstva Livity Sound a jeho hlavného predstaviteľa – anglického DJa a producenta menom Kowton. Funkcionálna tanečná hudba na pomedzí techna a bass music, ktorú produkuje, hráva a vydáva je minimalistická, strojová, surová, ale i zábavná a plná prekvapivej expresívnosti. Hudobnú paletu večera obohatí havířovský talent a veľká nádej česko-slovenskej bass music, DJ a producent WZ. Večer doplní Achab – DJ a organizátor párty Counterpoint a pochopiteľne aj rezidenti Bad Mojo & Michael Priest.

Kowton (Livity Sound / UK)
https://soundcloud.com/kowton
Ťažko by ste na svete hľadali vydavateľstvo, ktoré originálnejšie spája vplyvy undergroundových ostrovných žánrov ako sú dubstep, bass music či garage so súčasným techno ošiaľom, ako to robí bristolské Livity Sound. Stojí za ním trojica Peverelist, Asusu a nedávno do Londýna presťahovaný DJ a producent Kowton. Podobne ako zvuk labelu aj produkcia posledného z menovaných sa zameriava primárne na funkčnosť a maximálnu účinnosť na parkete. Pragmatický minimalizmus jeho debutového albumu dokázal zbúrať stigmu okolo funkcionálnej hudby a zároveň ukázal ako znie moderný hudobný odkaz post dubstep/jungle doby. Potom, ako tento rok premiérovo odprezentoval svoj sólo live act v Berghaine a nezabudnuteľné liveko s Peverlistom na festivale Dekmantel je jasné, že jeho unikátny prejav vás pohltí.

WZ (Harmless Youth, Sapyens / CZ)
https://soundcloud.com/thewzmuzik
WZ patrí k mladej generácii producentov, z ktorej srší nadšenie pre súčasné klubové trendy. Ako každý správny hudobný príbeh aj jeho začiatky sú spojené s industriálnym mestom, z ktorého sa nedá dostať inak ako hudbou. WZ sa vrhol na produkciu a jeho ucho najprv zachvátili agresívne clapy grime-u, no neskôr aj hlboko posadené suby bass music a v poslednej dobe aj hypnotické bristolské techno. Ako sa postupne rozhľadel a hudobne dozrieval tak sa začali zbierať aj releasy (či už na digitálnych vydavateľstvách ako Splash Recordings, Harmless Youth či iO.Lab, tak na vinyle pre Sapyens), hrania či účasť na Red Bull Music Academy Bass Campe. Jeho energia a zápal sa pretavuje aj do DJ setov, takže nepochybne aj jeho bratislavský set bude výbušný a plný nevydaných trackov z vlastnej dielne.

Achab (Counterpoint)
Counterpoint je kontrapunkt. Counterpoint je protireakcia na pachuť v ústach z klubového prázdna. Counterpoint je párty, ktorá si zaslúži vašu pozornosť. Rovnako ako jeden z jej organizátorov, DJ a skrytý producent Filip Ruisl a.k.a. Achab. Jeho temné sety najlepšie znejú v tmavých kluboch, kde sa rytmy techna do vás zarezávajú s pravidelnými zábleskami stroboskopu. A podobne drsné to bude aj pod blikajúcim LED stropom Dole.

---

17. 12. (sobota)
Start: 22:00

Vstup:
22:00 - 23:30 6 €
23:30 - 03:00 7 €
03:00 - 06:00 3 €

Partneri: Radio_FM, Scena_FM, Bratislava Underground Advisor, dubstep.sk, Swine Daily, Gregi.net - Multikultúrny portál, CITYLIFE.SK, kamdomesta

Miesto konania podujatia: Dunaj Dole, Námestie SNP 30, Bratislava
Dátum začiatku podujatia: 17. Decembra 2016 22:00
Dátum ukončenia podujatia: 18. Decembra 2016 06:00
Pravdepodobné súradnice: 48.1453N 17.1106E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Hochspannung! w/ Kowton (UK) at Dole

Fotografie
Podobné podujatia