Holíčsky Trojboj 2020

Podujatie Holíč

Holíčsky Trojboj 2020

Tradičná medziareklubová sútaž je tu aj tento rok prihlášky tu : https://forms.gle/Lf87NZ9D6NkNEemL6 Viac informácii budeme pridávať postupne k udalosti

Dovoľujeme si vás pozvať na akciu aeroklubového charakteru spojenú zo zápolením v plachtársky evolučne tradičných disciplínach.
disciplína “presnosť v pristátí ” nebude z dôvodu zákazu lietania všetkých Blaníkov na svete organizáciou pre bezpečnosť EASA . (alternatívne riešenie za túto disciplínu bude upresnené)
akcia sa každopádne koná
Akcia pre všetkých lietajúcich (aspoň teoreticky) priaznivcov. 18.09.2010 Sobota v AK Holíč ,
súťaž v 3 disciplínach: presnosť lietania, hod hádzadlom, pitie na čas,

zábava v kruhu najožralejších

detajly, pravidlá a poplatky sú v článku









Súťažné disciplíny:

(vychádzajúce z najobľúbnejších činností organizátorov)

–Speed Task: jazda s autom na čas a presnosť pomedzi vytíčenie

–Model Task: hod hádzadlom na vzdialenosť.

–Beer Racing Task: pitie pivného moku na rýchlosť



občerstvenie: klobásky a pivo (organizátor) , poprípade kto čo donesie,



Priebeh trojboja:

Prezentácia do 9:30 h

začiatok : 10 h – 15 h lietanie a modelárska časť

15 h – 16 h súťaž v pití piva

17 h vyhlásenie najlepšieho trojbojára s udelením putovného pohára a otvorenie voľnej zábavy pod taktovkou sponzorskej HI-FI a voľnej produkcie.



Ubytovanie: vo vlastných spacákoch a karimatkách v priestoroch AK (aj vykurovaných), poprípade kempovým spôsobom. Spanie v spacáku a karimatke na zemi zdarma ,



Poplatok na mieste pre účastníkov mimo členskej základne AK Holíč

cca 270 sk/ 9€. (v cene je zahrnuté: 150Sk/ 5€ vzlet s L-13, kapustnica a súťažné pivo 120 Sk/ 4€ )

Účastníci z členskej základne AK Holíč. 120Sk/ 4€ (v cene je zahrnuté: kapustnica a súťažné pivo 120 Sk/ 4€ + poplatok na trofeje)

V prípade nepriazne počasia: sa bude namiesto lietania súťažiť v streľbe zo vzduchovky na cieľ.

Prípadná zmena 2 disciplíny Vám bude včas oznámená.

Prihlasovanie a potvrdenie účasti: mejlom na michalhacaj@gmail.com

teľa:+421 903 255 288











Pravidlá



Skôr ako začne zápolenie:

Náležitosti pred štartom: zaplatenie štartovného, registrácia u rozhodcu, prijatie bezpečnostných pokynov a svojim podpisom všetko potvrdiť.

Zápolenie

Súťažiaci je po splnení všetkých náležitostí pred štartom povinný zdržiavať sa v priestoroch práve konajúcej sa disciplíny a po vyzvaní ju absolvovať. Ďalšou povinnosťou súťažiaceho je snažiť sa vyhrať disciplínu v rámci fajr play.

Disciplína 1:

Lietanie s L-13 na okruhu so zameraním sa na presnosť dodržania času 4,5 min od štartu po zastavenie na zemi, taktiež je dôležité aby blaníček pristál vo vyhradenej zóne, ktorá je široká cca 20metrom. Miesto dotyku nie je podstatné. Za miesto pristátia sa berie to, kde sa vetroň zastaví a položí krídlo na zem. V prípade, kedy by bolo problematické rozlíšiť či vetroň pristál vo vyhradenej zóne, sa bude posudzovať koliesko od podvozku. Penalizácia za nepresné pristátie je prirátanie 60sekund k výslednému času. Všetci súťažiaci budú na palube s inštruktorom AK Holíč. Ďalej je v rámci fajr play zakázané používať elektronické merače času (počítanie v duchu alebo nahlas alebo orientácia podľa polohy slnka je povolená), ďalej je v rámci fajr play zakázané brzdiť kolieskom. Každý súťažiaci má k dispozícií jeden platný let (platnosť letu posudzuje hlavný rozhodca).

Disciplína 2:

Hod hádzadlom na vzdialenosť (v tejto disciplíne je ponechaný priestor interindividuálnej variabilite súťažiacich a širokému diapazónu možností jej prevedenie) v skratke: hoďte si to ako chcete a hlavne čo najďalej, len musíte stáť na vyznačenom mieste.



Disciplína 3:

Pitie 0,5litra piva na čas. Pitie prebieha po dvojiciach. Ak si súťažiaci nenájde dvojicu s ktorou bude realizovať disciplínu, bude mu pridelená. Hodnotí sa najrýchlejší čas. V rámci fajr plaj sa bude piť z plastového pohára. Výnimka je povolená iba súťažiacim ktorí: v minulosti toto podujatie vyhrali alebo dosiahli vek 70 rokov alebo vlastnia vetroň s imatrikulačkou D 0123.



Doping: doping je povolený po absolvovaní 1disciplýny (samozrejme na vlastné nebezpečenstvo)



Hodnotenie: bodové hodnotenie môžete nájsť v excelovskej tabuľke v dokumente hodnotiace tabuľky. Víťazom sa stáva ten súťažiaci ktorý získa najviac bodov.



Zmena pravidiel alebo disciplín vyhradená

Začiatok podujatia: 19. 9. 2020 9:00:00
Koniec podujatia: 20. 9. 2020 2:00:00
Vstupenky
Fotografie
Podobné podujatia