HOLOKAUST

Podujatie Bratislava

HOLOKAUST
Pridať do môjho kalendára
Divadlo
Web organizátora:
divadloarena.sk/
Ďalšie podujatia v meste Bratislava
Podrobnejšie informácie: +421 2 67202557 (pokladňa)

Vzhľadom na aktuálnosť témy a dianie vo svete, sme sa rozhodli uviesť inscenáciu Holokaust, príbeh o najhlbších jazvách, ktoré vznikli pri vytváraní novodobej slovenskej spoločnosti. Tvorcovia zobrazujú historické obdobie, evokované názvom hry, kontroverzným a moderným spôsobom.

Hra Holokaust vychádza zo spomienok Hildy Hraboveckej, ktorá prežila prvý dievčenský transport z územia fašistickej Slovenskej republiky do Osvienčimu (1942). Kontroverzným a moderným spôsobom zobrazuje historické obdobie, v ktorom vznikli najhlbšie jazvy na utváraní novodobej slovenskej spoločnosti, evokované názvom hry.

Anna Králiková sa po revolúcii vracia do vlasti a chce reštituovať svoj majetok, až kým nezistí, že jej rodina ho v skutočnosti arizovala. Jej príbeh rámcuje dramatické osudy ľudí žijúcich na slovenskom území v čase, keď majoritné obyvateľstvo prežívalo materiálnu prosperitu a opájalo sa rozmachom kultúry, zatiaľ čo občania židovskej národnosti boli premiestňovaní do vyhladzovacích koncentračných táborov. Prvá časť hry sa odohráva v dobovej kaviarni a druhá kdesi medzi nebom a zemou, dávno po tom, ako hrôzy spojené s holokaustom slovenských židov odzneli a sú takmer zabudnuté.

Inscenácia je súčasťou tzv. Občianskeho cyklu Divadla Aréna.

Film Svätopluk - kráľ starých Slovákov vznikol len pre účely inscenácie ako súčasť umeleckého zámeru. Všetky jeho súčasti a ich vzájomná súvislosť sú umeleckou licenciou.

Vizuál k inscenácii - zdroj foto: MV SR Slovenský národný archív, archívny fond Slovenská tlačová kancelária, 1939-1945, č. 21 004, autor Jozef Teslík

UPOZORNENIE:

Po prestávke nastane zmena sedenia.

V predstavení Holokaust sú použité vycvičené nemecké ovčiaky. Zvieratá sú vycvičené odborne spôsobilými osobami a starostlivosť o ich výcvik, životné podmienky a zdravie prebieha v súlade so zákonom č. 39/2007 Z. z. o veterinárnej starostlivosti a o zmene niektorých zákonov. Vycvičené živé zvieratá budú sprevádzané odborne spôsobilými osobami a budú mať náhubky.

Meno organizátora: Divadlo Aréna
Fotografie
Podobné podujatia
NA SKLE MAĽOVANÉ
Overené podujatieNA SKLE MAĽOVANÉ
STARS auditorium, Bratislava
JÁNOŠÍK
Overené podujatieJÁNOŠÍK
Divadlo Nová scéna, Bratislava
TAKMER PYŠNÁ PRINCEZNÁ 16:00
Overené podujatieTAKMER PYŠNÁ PRINCEZNÁ 16:00
Dom kultúry Ružinov, Bratislava
Dlhý, Okatý, Bruchatý
Overené podujatieDlhý, Okatý, Bruchatý
Bratislavské bábkové divadlo, budova RND, Záhradnícka 95, Bratislava
BEDÁRI / LES MISÉRABLES
Overené podujatieBEDÁRI / LES MISÉRABLES
Divadlo Nová scéna, Bratislava