Horský fotomaratón 2016

Podujatie Vysoké Tatry

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Iné podujatia, Slávnosti, Stretnutia a zrazy
Web organizátora:
www.hory.sk
Ďalšie podujatia v meste Vysoké Tatry
Podrobnejšie informácie: 0903745787

Horský internetový klub o. z. v spolupráci s časopisom Krásy Slovenska pripravili pre všetkých milovníkov hôr a fotografovania výnimočnú súťaž, ktorá nemá na Slovensku obdobu.

Po štyroch úspešných ročníkoch Tatranského fotomaratónu sa usporiadatelia rozhodli rozšíriť túto súťaž z lokálnej na celoslovenskú úroveň a vytvoriť tak priestor pre všetkých, ktorí radi do hôr chodia a zachytávajú ich krásy a rozmanitosť. Podujatie spájajúce súťaž s turistikou bude niesť názov HORSKÝ FOTOMARATÓN.

Horský fotomaratón bude prebiehať v 4 cykloch (zima, jar, leto, jeseň) na celom území Slovenska, aby účastníci mali možnosť vytvoriť tie najkrajšie fotografické zábery hôr a outdoorových aktivít vo všetkých ročných obdobiach. Úlohou súťažiacich bude verné zachytenie horského prostredia na 5 vopred vyhlásených tém pre každý cyklus samostatne. Z dôvodu vystihnutia najlepšieho svetla či príležitosti, bude časový limit zhotovenia a odoslania nafotených fotografií 48 hodín.    

Termín najbližšieho cyklu bude avizovaný 1 mesiac dopredu, ale usporiadateľ podujatia si vyhradzuje právo termín upraviť podľa podmienok a predpovedi počasia. Témy budú v stanovený termín zaslané prihláseným účastníkom mailom alebo SMS, a taktiež zverejnené na oficiálnej webstránke podujatia.

 

Lepšia prezentácia vašej tvorby

Aby sa tvorba horských fotografov dostala viac na verejnosť, budú z každého cyklu a každej témy vybrané až 3 najlepšie fotografie, ktoré budú zaradené do ročenky HORSKÝ FOTOMARATÓN, ktorú usporiadatelia ponúknu najmä horským chatám a penziónom, aby najlepšie fotografie účastníkov podujatia nezostali ležať v záplave iných fotografií na internete. Po každom cykle budú v časopise Krásy Slovenka uverejnené vybrané fotografie.

Autori budú môcť zaradiť svoje fotografie z Horského fotomaratónu aj do súťažnej časti podujatia bienále umeleckej tvorby o horách Horalfest 2016 a počas jeho konania bude z najlepších fotografií Horského fotomaratónu usporiadaná samostatná výstava.

Po uskutočnení posledného cyklu podujatia bude nasledovať spoločné stretnutie, kde si účastníci vymenia skúsenosti na tvorivom mítingu s odbornými prezentáciami a odovzdaním hlavnej ceny Horský fotograf najúspešnejšiemu autorovi.

Všetky informácie o HORSKOM FOTOMARATÓNE a propozíciách súťaže nájdete na www.fototomaraton.hory.sk.

Meno organizátora: Hory.sk
Fotografie
Podobné podujatia