HORÚCE LETO 68 (ako sme utekali)

Podujatie Bratislava

HORÚCE LETO 68 (ako sme utekali)

HORÚCE LETO 68
(ako sme utekali)

Historická komédia o tom, ako chutí sloboda.

Hra pre Zuzanu Kronerovú, napísaná k 50. výročiu najdramatickejšej udalosti našich novodobých dejín – invázii vojsk Varšavskej zmluvy do Československa 21. augusta 1968.
V hre sledujeme príbehy troch žien, ktoré kvôli invázii aj so svojimi rodinami emigrujú do rôznych krajín sveta, aby sa nakoniec stretli v kanadskom Toronte. Vo svete sa im už nedarí variť jedlá, ako doma, lebo tam nedostať naše suroviny a tak sa ich spomínanie na chuť domácich špecialít stáva metaforou o tom, ako chutí domov a aká je vlastne vôna slobody.

Napísané podľa osudov skutočných žien.
Erika (Zuzana Kronerová) je manželka evanjelického farára, ktorého tu odmietajú vysvätiť a ktorý preto vyštuduje herectvo na VŠMU a stane sa hlásateľom rozhlasu. A práve on hlási do éteru legendárnu výzvu o obsadení nášho štátu cudzími tankami. Petra (Marta Maťová) je mladá lekárka, ktorú rodičia radšej pošlú do cudziny, aby ju zachránili, ale kým jej tam uznajú slovenský diplom, umýva v reštaurácii taniere. A Soňa (Gabika Dzuríková) je mladé židovské dievča, ktoré sa vybralo na brigádu do Izraela, ktorú zorganizoval spisovateľ Ladislav Mňačko. Odvtedy týmto mladým ľuďom hovorili „Mňačkove deti“. A na brigáde v ďalekom svete ich zastihne správa o prepadnutí Československa.

4
Feb 2019
19:30

Divadlo GUnaGU, Františkánske nám. 7, Bratislava

Fotografie
Podobné podujatia
Už Ti nikdy nenaletím
Overené podujatieUž Ti nikdy nenaletím
Štúdio L+S, Bratislava
Champion fighting / Tour 4
Overené podujatieChampion fighting / Tour 4
Akadémia Bojových Umení, Bratislava
Whisky Fest Bratislava
Overené podujatieWhisky Fest Bratislava
Vodárenské múzeum BVS, Bratislava
NA SKLE MAĽOVANÉ
Overené podujatieNA SKLE MAĽOVANÉ
STARS auditorium, Bratislava
Whitney Houston Tribute koncert
Overené podujatieWhitney Houston Tribute koncert
STARS auditorium, Bratislava