HOVORY S TGM

Podujatie Ružomberok

HOVORY S TGM

Eurokino uvádza:

Sú otázky, na ktoré je potrebné hľadať odpovede v každej dobe.


M. Huba ako T. G. Masaryk a J. Budař ako Karel Čapek excelujú v príbehu jedného z najslávnejších rozhovorov našej histórie. Filmové "Hovory s TGM" prinášajú na plátna kín nečakané napätie, emócie a stret dvoch významných mužov.

V ten deň na jeseň v roku 1928 sú dva symboly československej demokracie na vrchole, rovnako ako celé Československo. Ich kniha, ktorá vznikala celý rok, je konečne hotová. Karel Čapek preto vyhľadá v zámockej záhrade prezidenta Masaryka a chce mu ponúknuť časť honoráru za knihu ich rozhovorov, ktorá vzniká k 10. výročiu stále mladej republiky. Prezident ale nie je v dobrej nálade, jeho dcéra mu totiž zakázala knihu vydať. Toto stretnutie nebude ľahké.

Čapek nemôže nechať celú situáciu bez odozvy a necháva sa zatiahnuť do vzrušujúcej a dramatickej debaty. Debaty o svete, o politike i politikoch, o Čechoch, i do osobnej debaty o láske, o ženách a zradách. Masaryk ukazuje, že nie je iba otec zakladateľ a chladná ikona z učebníc, ale muž z mäsa a kostí. Okrem svojich dejotvorných myšlienok odhaľuje schopnosť intríg a hovorí aj o svojom mileneckom pomere a znovuobjavenej sexualite.

Stret dvoch velikánov z rôznych generácií má výbušný potenciál, hoci ich jedinou zbraňou sú vychádzkové palice a slová.

Čas: 08. 01. 2019, 19:30 hod.
Miesto: Kino Kultúra v Ružomberku
Vstupné: 5,00€/4,00€

Fotografie
Podobné podujatia
RAPUNSEL NA VLÁSKU
Overené podujatieRAPUNSEL NA VLÁSKU
Mestské kultúrne stredisko, Modra