Hranice

Podujatie Detva

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Výstavy a veľtrhy
Web organizátora:
arteska.org/
Ďalšie podujatia v meste Detva
Podrobnejšie informácie: email: info@arteska.org

Valentína Vadoczová

Výstava je pre veľký záujem predĺžená do 17.11.2019

Pochádzam zo Šamorína, no momentálne žijem v Bratislave. Som absolventkou Školy úžitkového výtvarníctva Jozefa Vydru – odbor kameňosochárstvo.
Mám 20 rokov, kresleniu sa venujem dá sa povedať odkedy som sa naučila držať ceruzu. Škola mi taktiež poskytla mnoho skúseností a znalostí ohľadom sochárskeho remesla, ale napriek tomu cítim, že vyjadriť sa viem lepšie prostredníctvom maľby či kresby.

Moja výstava, ktorá nesie názov Hranice, má reflektovať akýsi chaos, ktorý každý jeden z nás občas prežíva, s problémom zorientovať sa vo vlastnej mysli. Moje obrazy boli robené takmer automaticky a bez väčšieho vedomého rozmýšľania nad výtvarným procesom. Preto ich považujem za takpovediac nahú ukážku môjho podvedomia. Každý z nich nesie v sebe časť mňa, ktorá vidieť nieje, a pomyselnú časovú líniu tiahnúcu sa procesom pomaly vznikajúcich hraníc. Nenesú v sebe konzistentnú či konkrétnu myšlienku, na nič neodkazujú, len metaforicky a snovo odrážajú moje vnútro.

The exhibition Borders of the graduate of the School of Applied Art of Josef Vydra in Bratislava Valentína Vadoczová.

Valentína Vadoczová

I come from Šamorín, but I currently live in Bratislava. I graduated from the School of Applied Art of Jozef Vydra – stone sculpture. I am 20 years old and I have been drawing since I learned to hold a pencil. The school also gave me a lot of experience and knowledge about sculpture crafts, but I still feel that I can express myself better through painting or drawing.

My exhibition, which is called Limits, is to reflect the kind of chaos that every one of us sometimes experiences, with the difficulty of navigating our own minds. My paintings were made almost automatically and without much conscious thinking about the art process. Therefore, I consider them to be, to say the least, a demonstration of my subconscious. Each of them carries within me the non-visible part of me, and an imaginary timeline stretching through the process of slowly emerging borders. They do not carry a consistent or concrete idea within themselves, they do not refer to anything, they merely reflect metaphorically and dreamily my interior.

Výstava je súčasťou Festivalu vizuálneho umenia Rok 30, ktorý prebieha v Dome umenia Arteska od 31.5. do 17.11.2019

Festival Rok 30 podporili: Fond na podporu umenia a Nadácia SPP


Meno organizátora: Dom umenia Arteska v Detve
Fotografie
Podobné podujatia