Hravý Starý zámok 2020

Podujatie Banská Štiavnica

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Podujatia pre deti, Remeslá, Zábava, párty
Web organizátora:
www.muzeumbs.sk
Ďalšie podujatia v meste Banská Štiavnica
Podrobnejšie informácie: staryzamok@muzeumbs.sk

Slovenské banské múzeum Vás srdečne pozýva na zimnú rodinnú hru s názvom Hravý Starý zámok, ktorá sa bude konať 22. februára 2020 od 09.00 do 15.00 hodiny v priestoroch Starého zámku v Banskej Štiavnici.

V sobotu 22.februára 2020 sa návštevníci Starého zámku môžu tešiť na netradičnú a zábavnú rodinnú hru s indíciami pod názvom Hravý Starý zámok. Deti sa budú môcť spolu s rodičmi prechádzať po areáli zámku a v jeho tajomných zákutiach hľadať indície a skladať pripravenú tajničku. Tohtoročné hry budú súvisieť s drevom, nakoľko v expozíciách Starého zámku je veľa predmetov vyrobených práve z dreva, ktoré po stáročia bolo jedným zo základných stavebných prvkov, materiálom na výrobu nástrojov a ozdôb, ale bolo aj súčasťou mnohých príbehov, bájí a rozprávok. Ako kedysi, tak aj teraz je súčasťou nášho každodenného života. Návštevníci budú musieť preukázať aj veľkú dávku odvahy, keď pôjdu do zatuchnutej tmavej Kostnice, plnej pavúkov a hadov, ktoré strážia indíciu spolu s grófom Draculom. Drevo je živý organizmus a tak v  Karneri  na všetkých čaká úloha - poznávanie stromov, ktoré rastú na území Slovenska a Strednej Európy, podľa ich vonkajších znakov teda habitusu. V Delovej bašte si naši malí hádači potrápia hlavu heraldikou a hádankami vo veži Himmelreich, ale čakajú tu na nich aj  prirovnania, príslovia a porekadlá, ktoré súvisia s drevom. V  Severnej veži návštevníkom predstavíme hneď niekoľko tradičných remesiel a pracovných nástrojov, ktoré sa používali pri spracovávaní dreva, na nádvorí zámku zas niekoľko hudobných nástrojov, vyrobených z dreva. Hostia, ktorí k nám zavítajú budú mať možnosť vstúpiť aj do vnútorných priestorov zámku, navštíviť expozíciu Kalvária v azyle a Vianočnú výstavu Pod Betlehemskou hviezdou, kde na nich čakajú dve posledné súťažné úlohy a indície  potrebné k vyriešeniu tajničky.

Vstupenky na podujatie budú zlosované. Traja úspešní riešitelia môžu získať hodnotné ceny. Hlavnou výhrou bude poukaz v hodnote 20 € na konzumáciu v reštaurácii Monarchia, ktorá je partnerom podujatia.

Bližšie informácie: 045/6949472, staryzamok@muzeumbs.sk

PARTNER PODUJATIA: Reštaurácia MONARCHIA, A. Sládkoviča 2, 969 01 Banská Štiavnica

MEDIÁLNY PARTNER: Štiavnické noviny

Mgr. Ivana Čengerová, Oddelenie histórie, Slovenské banské múzeum

Meno organizátora: Slovenské banské múzeum
Fotografie
Podobné podujatia
SMEJKO A TANCULIENKA - ZABER A MAKAJ!
Overené podujatieSMEJKO A TANCULIENKA - ZABER A MAKAJ!
Kultúrne centrum, Banská Štiavnica
Výmenník rastlín 2024 v múzeu
Overené podujatieVýmenník rastlín 2024 v múzeu
Kammerhof – nádvorie, Banská Štiavnica
Hot Men Dance - Banská Bystrica 2024
Overené podujatieHot Men Dance - Banská Bystrica 2024
Robotnícky dom, Banská Bystrica
Žiadny obrázok
Overené podujatieRiadená degustácia rumov v Banskej Bystrici
predajňa Svet Nápojov, Švermova 38, Banská Bystrica, Banská Bystrica