Hudba sveta

Podujatie Bratislava

Hudba sveta @KC Dunaj~

Vytancujte sa dosýta na zemepise world music! Pod našou strechou sa stretnú hudobné žánre sveta, ktoré pošteklia aj najlenivejšie nôžky. Chytľavé melódie zo všetkých kontinentov okorenené domácim folklórom rozohrá kapela La3no Cubano a do bláznivého tempa nás stiahnu DJi Gadjo.cz a Hrajnoha.

La3no Cubano
je multižánrová slovenská kapela, ktorá sa na hudobnej scéne pohybuje už viac ako dekádu. Svoj dobre namiešaný koktejl world music s príchuťou slovenského folklóru podáva nielen v kluboch po celom Slovensku, ale aj na známych festivaloch. Začínala ako zoskupenie perkusionistov, ktoré hralo rytmy africké, latinsko-americké, arabské, cigánske, balkánske, drum&bassové alebo funky. Postupne sa k nim pridali melodické nástroje ako husle, klávesy, saxofón či basgitara až nakoniec vznikla súčasná plnokrvná zostava. Pred piatimi rokmi vydala kapela debutový album Rodina.

Gadjo.cz
je DJ, ktorý so sebou prinesie žánrovú drzosť a divokú hudbu, ktorej však nechýba duša. V jeho originálnom podaní vedľa seba tancujú world music, gypsy, balkan, mexická cumbia či electro swing. Gadjo.cz už viac ako 15 rokov pumpuje tanečnú vášeň do davov na českých, ale aj európskych festivaloch aj kluboch či súkromných oslavách.

Hrajnoha
začínal so ska a reggae, pod vplyvom filmov Emira Kusturicu sa presunul k balkánskym rytmom a ako “starý folklórista” aj k inej world music. Má rád muziku, ktorá je bližšie k pôvodnému folklóru ako napríklad balkánska dychovka či rumunská cimbalovka, ale nevyhýba sa ani propagovaniu world music z našich slovenských či poľských končín.

19. 5. (piatok)
Štart: 21:00 hod.
Vstup: 5€

Partneri: Radio fm, CITYLIFE.SK, kamdomesta, Music-zone.eu, bombing.eu, Music4u.sk, Interez, in.ba, Dobré noviny, Kultúra v Bratislave

Miesto konania podujatia: KC Dunaj, Nedbalova 3, Bratislava
Dátum začiatku podujatia: 19. Mája 2017 21:00
Dátum ukončenia podujatia: 20. Mája 2017 04:00
Pravdepodobné súradnice: 48.1451N 17.1099E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Hudba sveta @KC Dunaj~

Fotografie
Podobné podujatia
NA SKLE MAĽOVANÉ
Overené podujatieNA SKLE MAĽOVANÉ
STARS auditorium, Bratislava
Timmy Trumpet
Overené podujatieTimmy Trumpet
A4 Studio, Bratislava
IL VOLO
Overené podujatieIL VOLO
TIPOS ARENA , Bratislava