Hudobná GLOSA Igora ŠIMEGA č.65

Podujatie Banská Bystrica

Srdečne pozývame na zábavný a inšpiratívny večer s hudbou mnohých žánrov, divadelnou vôňou a príchuťou spoločenských aktuálnych udalsotí. Cítiť život srdcom a oddávať sa dušou hudbe to je Láska, ktorá prechádza všetkými zmyslami.
Reč sa však určite dotkne aj tej - ktorá ide cez žalúdok :-) Skladba hostí podľa chuti napovedá silný zážitok.

IGOR ŠIMEG – spevák, herec, režisér – hostiteľ – v aktuálnom čase pohrúžený tiež v prípravách

JÚNOVÉHO 8.ročníka najväčšieho tradičného banskobystrického multižánrového festivalu umenia a dizajnu – FUBABY - 17. - 23- jún 2019
Okrem toho sitihol zarecitovať v rámci Svetového dňa poézie aj Downovho syndrómu.

Pravidelne hráva v bratislavských divadlách Nová scéna a RedCat Cabaret, hosťuje v operete Gróf Luxemburg divadla Colorato, pôsobí na hudobnej fakulte Akadémie umení BB.

Pripravuje dve MÁJOVÉ premiéry – opery Čarovná flauta a muzikálovej šou – JUBOX, koncert pásnkej speváckej skupiny TRJOF s Petrom Makranským a Dáriusom Koči.

Organizuje APRÍLOVÝ koncert s krstom CD MOSTY so slovenskými šansónmi Pala Janíčka a Petra Vala a tiež spolupracuje so slovenskými televíziami .

Hostia aktuálnej udalosti:

KATARÍNA BRYCHTOVÁ – slovenská herečka a moderátorka. Skôr, než sa stala moderátorkou a filmovou herečkou, hrala v mnohých divadlách: Slovenské Národné Divadlo, Radošinské naivné divadlo, Divadlo Astorka. Jej prvý hraný film bol Sila lásky z roku 1990.

Prvýkrát mohli diváci počuť jej hlas v rádiu Twist, odkiaľ putovali jej kroky do televízie JOJ, kde moderovala Raňajojky a dlhodobo mimoriadne úspešný projekt POŠTA PRE TEBA (2004), o ktorej napísala aj knihu.

Vyštudovala tiež sociálnu prácu a má vyštudovanú VŠMU. Venuje sa aj dabingu, najznámejšia postava, ktorej prepožičala hlas, je Rachel z Priateľov.

Hrala vo viacerých televíznych inscenáciách, účinkuje pravidelne v TV reláciách, intenzívne sa angažuje v charitatívnych aktivitách, píše knihy a je toho oveľa viac – dokonca aj na divadelných doskách aj s legendami slovenského dámskeho umeleckého sveta v hre – Klimaktérium.


THE BUTTONS Akordeónové trio založili v januári roku 2018 traja dlhoroční kamaráti Filip Urda ( I. akordeón), Ján Gonda ( II. akordeón) a Dominik Frčka ( III. akordeón) – študovaní umelci, absolventi Konzervatória v Banskej Bystrici a Akadémie umení v Banskej Bystrici. Venujú sa tiež sólovej interpretácii klasickej hudby, jazzu, folklóru a inému.

Súčasná pestrá rôznorodosť hudobných štýlov, najmä v elektronickej hudbe, obohacuje aj ich repertoár. Obsahuje nielen klasické kompozície slovenských či poľských autorov, ale aj vlastné kompozície voľného žánru, akým je napríklad "House", preto svojej hudobnej produkcii nekladú medze a snažia sa využiť všetky dostupné možnosti, aké súčasná doba akordeónovej interpretácii ponúka.

Spolupracujú s mnohými inými zoskupeniami a sú otvorení všetkým novým výzvam.


Meno organizátora: Mestské hudobné divadlo BB a Národný dom Banská Bystrica
Fotografie
Podobné podujatia
TICHÁ NOC
Overené podujatieTICHÁ NOC
Aula SZU, Banská Bystrica
HELENA 60 LET NA SCÉNĚ
Overené podujatieHELENA 60 LET NA SCÉNĚ
Športová hala Štiavničky, Banská Bystrica
MINIMAJÁLES UMB 2024
Overené podujatieMINIMAJÁLES UMB 2024
Areál Internátu ŠD3 pod Breakom, Banská Bystrica
LUKÁŠ ADAMEC BODKA TOUR 2024
Overené podujatieLUKÁŠ ADAMEC BODKA TOUR 2024
Urban Spot, Banská Bystrica