Igor Kucer Emotion Group

Podujatie Bratislava

Igor Kucer Emotion Group

Igor Kucer Emotion Group - Andy Warhol: Piesne mojej matky Júlie

Koncertný projekt k 90. výročiu narodenia Andyho Warhola

Tento unikátny multimediálny koncertný projekt vychádza z autentickej nahrávky matky A. Warhola Júlie Zavackej Warholovej, ktorá počas svojho pobytu v USA začiatkom 70-tych rokov 20.st. vďaka iniciatíve svojho syna Andyho naspievala na LP platňu v nahrávacom štúdiu  na Time Square v New Yorku pôvodné rusínske ľudové piesne.

Túto LP platňu neskôr posielala svojim blízkym “ do kraju “ - ako zvykla hovoriť svojej domovine - ako vianočný darček.

Tieto piesne boli pre-aranžované a prespievané v interpretácii operného speváka Igora Kucera v doprovode hudobnej skupiny Emotion group.

Prepojením tradície so súčasnými hudobnými trendami chceli autori projektu vyzdvihnúť čaro a výnimočnosť týchto piesní, ktoré od raného detstva “vstrebával”  samotný kráľ pop-artu Andy Warhol. Koncertné vystúpenie obsahuje aj citácie nahrávok spomenutej Júlie Zavackej Warholovej a je vizuálne podporené projekciami fotografií zo života rodiny Warholovcov a autentických výtvarných  diel Júlie a Andyho.

Projekt teda nielenže zrkadlí snahu vniesť nový život týmto starým piesňam, ktoré pomaly upadajú do zabudnutia a nechať ich zaznieť v novom šate, ale súčasne podáva svedectvo o koreňoch a východiskách tvorby Andyho Warhola.

Koncertné menu (v cene vstupenky) : welcome drink, hubová mačanka a tatarčané pirohy

Súčasťou koncertu bude slávnostný  krst CD/DVD Igor Kucer Emotion Group – presents songs by Andy Warhol´s mother Julia Warhola - obsahujúci suvenírnu bankovku 90 korún Lemkovských (metalic special edition) .

16.05.2019 19:00
V-KLUB, námestie SNP 471/12, Bratislava

Fotografie
Podobné podujatia
Žiadny obrázok
Overené podujatieKrvavé peniaze
Štúdio L+S, Bratislava
QUEENSHOW
Overené podujatieQUEENSHOW
Dom kultúry Ružinov, Bratislava
SPIEVANKOVO - ANGLIČANINA
Overené podujatieSPIEVANKOVO - ANGLIČANINA
Dom kultúry Ružinov, Bratislava