Improvizácia ako zábava a cesta

Podujatie Trenčín

Improvizácia ako zábava a cesta

Vedieť bez prípravy, zľahka a súvisle reagovať na bezprostredný podnet chcú dnes nielen rečníci a rečníčky na podujatiach. Schopnosť improvizovať je vítaným prínosom v mnohých povolaniach a asi vo všetkých pracovných a osobných vzťahoch. Niektorých hľadanie a objavovanie bavia, iní sa však kreativity a neprebádaného obávajú. Ako improvizátori vytvárajú stále nové príbehy? Sme všetci schopní sa od nich niečo naučiť? Čo nám bráni v tvorivosti? Prečo sa firmy a úspešní ľudia improvizáciou učia hľadať cestu k sebavedomiu, empatii a spolupráci? Ako fungujú také tréningy?

Príď na stretnutie so zaujímavými ľuďmi! Vstup je voľný. S Matejom Zeliskom a Danom Zachom, improdivadelníkmi realizujúcimi sa v projekte Genarrator, sa Ivan Ježík porozpráva o improvizácii ako forme zábavy, o jej rôznych podobách, ale aj o tom, ako sa dá pracovať s vlastnými obavami, prijímať chyby a premeniť ich na zdroj inšpirácie. Navyše nám chalani aj niečo nepripravené naživo zahrajú! Projekt podporil Nadačný fond Telekom pri Nadácii Pontis. Za pomoc ďakujeme aj Klubu Lúč a inzertnému a informačnému týždenníku Pardon.

Viac o našich hosťoch:
Matej Zeliska je improvizátor, kreatívec a copywriter na voľnej nohe. Jeho životným poslaním je pomáhať ľuďom i značkám komunikovať jasne, efektívne a s poriadnou dávkou empatie. A baviť sa tým. V roku 2011 ho uchvátila divadelná improvizácia. Po tom, ako ju na sebe úspešne niekoľko rokov testoval, si zaumienil, že ňou ako improkouč bude zlepšovať svet. Tréning "impra" vidí ako skvelý nástroj, ktorý vedie jednotlivcov i tímy k tomu, aby zo seba dostali to najlepšie - hravo aj bezpečne, citlivo aj účinne. Ľuďom pomáha odhaľovať funkčné princípy, ktoré im umožňujú ľahšie prijímať nečakané, lepšie spolupracovať, zvládať rýchle rozhodnutia, nepríjemné pocity zo zlyhania a všeličo ďalšie.

Dan Zach je povolaním rozhlasový reportér so záľubou vo všetkom improvizovanom. Už ako sedemročný zásoboval svojho mladšieho brata historkami o vymyslenej detskej tajnej policajnej jednotke, ktorej je členom. Niekoľko rokov sa snažil lásku k epike pretaviť do napísania aspoň jedného zmysluplného filmového scenára. Pri každom čítaní sa ho však pokúšal znovu ho "prekopať". Vraj nie je dosť dobrý. Improvizáciou sa naučil, že najviac ho baví práve to, čo už je. Práve to je dobré. Tak nech to je a vyvíja sa. Tento prístup sa snaží uplatniť aj inde. Rád objavuje a sleduje. Má rád ľudí, ktorí sú a sú radi. Podľa neho je skvelé niekým a nejakým byť. Danovi improvizácia pomohla nebáť sa byť. Pokojne aj za hlupáka. Hlupák, ktorý to dokáže ustáť – to je preňho hrdina.

Miesto konania podujatia: Klub Lúč, Kniežaťa Pribinu 2, Trenčín
Dátum začiatku podujatia: 13. Septembra 2016 18:00
Dátum ukončenia podujatia: 13. Septembra 2016 19:30
Pravdepodobné súradnice: 48.8955N 18.0392E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Improvizácia ako zábava a cesta

Fotografie
Podobné podujatia
Žiadne podujatie.