infofest 2020 – hľadaj cestu, nájdi cieľ

Podujatie Liptovský Mikuláš

Portál Infoglobe v spolupráci s mestom Liptovský Mikuláš organizuje v poradí tretí ročník medzinárodného cestovateľského festivalu infofest, ktorý sa uskutoční v piatok 4. a v sobotu 5. septembra 2020 na Námestí osloboditeľov a v Dome kultúry Liptovský Mikuláš.

Festival infofest 2020 prinesie prednášky profesionálnych cestovateľov o známych i neznámych miestach zo všetkých kútov sveta. Návštevníkov podujatia zavedie naprieč Južnou Amerikou, Kanadou, cez Irán, Sultanát Omán, ako aj do Sýrie či Turecka. Nemenej atraktívne budú aj fascinujúce zážitky z cestovania po Mongolsku, Čile, rajom fotografov – Škótskom či zemou slnka a vína Portugalskom. Chýbať nebude ani Slovensko či skryté krásy Česka. Spoznáte úžasné slovenské hory, ako aj očarujúce miesta.

Vynechať by ste nemali ani prednášku Fenomén Skialpinizmus, kde sa dozviete inšpirujúce poznatky o tomto krásnom, ale nebezpečnom športe a zároveň si budete môcť zakúpiť aj unikátnych sprievodcov za exkluzívne festivalové ceny s podpisom autora. Na festivale predstavíme aj reedíciu turistických sprievodcov S batohom po Slovensku, ktoré budú tiež súčasťou interaktívnej kvízovej súťaže. Tohtoročnou novinkou budú aj dve prednášky zamerané na zážitkovú geografiu a globálne vzdelávanie pre žiakov 4. až 9. ročníkov základných škôl, ktoré ich zavedú do vzdialenej Tanzánie a Indie.

Okrem prednášok vás čaká aj bohatý sprievodný program. Tešiť sa môžete na projekcie krátkych cestovateľských videí z domova i zo zahraničia, premietanie outdoorových filmov, infostánky s výletnými inšpiráciami, ako aj na diskusie s cestovateľmi. Pre všetkých návštevníkov festivalu organizátori pripravili obľúbenú tombolu. Tí, ktorí sa do nej zapoja, budú zaradení po obidva festivalové dni do žrebovania o atraktívne ceny (švajčiarske hodinky, turistické knihy, súdky piva, vstupenky a poukážky do zábavného parku, tatranské balíčky atď.). Detských návštevníkov isto zaujme maľovanie na námestí (téma: cestovanie), ktoré bude odmenené sladkým prekvapením.

Takzvanou čerešničkou na torte budú hudobné vystúpenia v podaní domácej folklórnej skupiny Váh, ako aj speváka a dlhoročného sólistu hudobného divadla v Karlíne (Praha) – Karla Bláhu. Hlavným hudobným hosťom bude tento rok speváčka Kristína, ktorá je niekoľkonásobnou najúspešnejšou speváčkou Slovenska a jej piesne majú cez 120 miliónov videní na hudobnej platforme YouTube. Infofestom vás bude tradične prevádzať obľúbený moderátor Marián Galajda.

Vstup na festival je voľný, avšak počet miest v kinosále Kultúrneho domu Liptovský Mikuláš i na námestí bude limitovaný z dôvodu dodržiavania opatrení súvisiacich so šíriacou sa pandémiou. Organizátori podujatia aplikujú všetky nariadené opatrenia Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky, aby zabezpečili bezpečný priebeh podujatia pre účinkujúcich, ako aj návštevníkov. Kompletný program a priebežné festivalové zaujímavosti nájdete na oficiálnych stránkach podujatia
Meno organizátora: portál Infoglobe
Fotografie
Podobné podujatia