Iva Bittová - koncert 2018

Podujatie Prešov

Iva Bittová - koncert

Srdečne Vás pozývame na koncert IVY BITTOVEJ,
ktorý sa vo VIOLE bude konať v rámci cyklu Poetika v ženskom šate.

Invenčnú umelkyňu, no najmä všestrannú muzikantku Ivu Bittovú netreba špeciálne predstavovať. Jej projekty vždy vzbudia pozornosť svojou jedinečnosťou, autentickosťou, prekračovaním hraníc žánrov. Sama hovorí, že živý kontakt s publikom je pre ňu to najpodstatnejšie... A na pódiu si ju nevieme predstaviť bez huslí.

"Sú moje druhé ja, môj profesor hudby i spevu. Bez nich neurobím ani krok a keď ich z nejakých dôvodov nemám pri sebe, tak mám taký neurčitý pocit, že nie som celistvá. Každodenná komunikácia s husľami je pre mňa veľmi dôležitá, je pre mňa bytostne dôležité si každý deň zahrať. Keď po nich ráno siahnem a zahrám si, hneď viem, v akom som psychickom rozpoložení. A ak mi je zle, tak mi dokážu deň napraviť. Tým, že hrať na husle je veľká drina a chce to obrovskú disciplínu, tak síce chcú od vás veľa energie, ale vám ju aj dokážu vrátiť a zlepšiť život."

V biografii na svojej webovej stránke píše:
„Prošla jsem mnoha hudebními žánry od alternativy přes jazz, rock, klasickou hudbu včetně hostování v opeře /role Dony Elviry W.A.Mozart/. Dodnes se hledá pojmenování mého hudebního jazyka, který je pro mnohé naprosto originální. Mé skladby a kompozice vznikají z podnětu všedního života. Důležité je ticho a ničím nerušená pozitivní atmosféra, která se do hudby vtiskne.
Housle mne provázejí a usměrňují celý můj život, obtížná technická cvičení mi dodávají řád, jistotu, a odhalují mé vnitřní pochybnosti. Jsou zrcadlem mých vnitřních snů a představ, které nesnesou povrchnost. Má komunikace je založena na vibraci a rezonanci zvuku houslí a hlasu. Jejich souzněni mne vede k dokonalosti, i když vím, že cesta k ní je nekonečná.“

VSTUPNÉ: 9 € predpredaj / 12 € v deň koncertu

Koncert sa koná v rámci cyklu Poetika v ženskom šate.
Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, ktorý je hlavným partnerom projektu.

Vstupenky si môžete zakúpiť priamo v Literárnej kaviarni VIOLA alebo rezervovať na info@literarnakaviaren.sk / 0905 688 665 (t. č. je aktívne v čase otváracích hodín kaviarne) Platnosť rezervácie vstupeniek končí 24 hodín pred konaním podujatia. Ak rezervované vstupenky nebudú vyzdvihnuté v tejto lehote, budú zaradené do predaja.

Miesto konania podujatia: ViolaPrešov, Tkáčska 2, Prešov
Dátum začiatku podujatia: 12. Mája 2018 19:00
Dátum ukončenia podujatia: 12. Mája 2018 20:30
Pravdepodobné súradnice: 48.995N 21.2415E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Iva Bittová - koncert

Meno organizátora: ViolaPrešov
Fotografie
Podobné podujatia