Ivan Gontko: Don Šajn alebo márnotratný syn

Podujatie Trenčín

Ivan Gontko: Don Šajn alebo márnotratný syn

Tyjátr je divadelný projekt bábkoherca a dramaturga Ivana Gontka, člena súboru Starého divadla K. Spišáka v Nitre a spoluzakladateľa súboru Teatro Tatro. Cieľom projektu je prinavrátiť do súčasnosti tradíciu kočovných bábkarov a komediantov.

Hra o zvodcovi žien Donovi Juanovi pochádza z 2. polovice 14. storočia a stala sa predlohou mnohých neskorších verzií, či pre komédiu dell´arte, Moliérovu drámu alebo slávnu Mozartovu operu. Postupne sa stala súčasťou kmeňového repertoáru každej bábkarskej dynastie.

V Čechách sa hrala od roku 1770 pod názvom „Strassliwi Hodowani nebo Don Jean mordirz sweho Pana bratra Don Carlos“ a postupne z verzií rôznych bábkarských rodov vznikol text, ktorý sa s malými obmenami hráva dodnes.

Príbeh o potrestanom hriešnikovi hrávali aj Anderlovci a bol jedným z nahrávanejších titulov. Práve túto verziu ponúkame divákom v neskrátenej podobe a veríme, že i v našom podaní si získa svojich divákov.

Hra je venovaná pamiatke všetkých slovenských ľudových bábkarov, vďaka ktorým pretrvalo tradičné bábkové divadlo do dnešných dní.

Vstupné: 3 eurá
Vstupenky na predstavenie aj permanentku na celý festival si môžete zakúpiť cez e-mail info@klubluc.sk (www.klubluc.sk), prípadne telefonicky na 0903 027 910. Viac informácií už čoskoro aj na festivalovom webe http://monodrama.sk/.

Miesto konania podujatia: Kino Hviezda, Kniežaťa Pribinu 3, Trenčín
Vstupenky: http://monodrama.sk/
Dátum začiatku podujatia: 18. Septembra 2016 16:00
Pravdepodobné súradnice: 48.8942N 18.0372E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Ivan Gontko: Don Šajn alebo márnotratný syn

Fotografie
Podobné podujatia
Žiadne podujatie.