James & Black (USA)

Podujatie Prešov

James & Black (USA)

Bella Black (spev) a Bruce James (klávesy, spev) prinášajú tradíciu soulovej hudby z Texasu, New Orleans a Memphisu prostredníctvom svojich autorských skladieb. Na európskom turné ich doprevádzajú Martin Lechman - bicie, Lukaš Kolivoška - basa, Filip Kluknavský - gitara.

Do Európy sa James & Black presťahovali v lete 2012. Odohrali približne 150 koncertov v Belgicku, Holandsku, Nemecku, Taliansku, Španielsku a Francúzsku. Hrali s Gregory Porterom a Fatoumata Diawara v Leiden NL na Summer Jazz, Candy Dulferom v Amsterdame vo Vondel Parku, v Taliansku spolu s umelcami ako Bobby Rush a Lattimore na Enclave de Aguas v Soria, v Španielsku s Lee Fields a Nikki Hill, vystúpili na Barcelonskom medzinárodnom jazzovom festivale a podporili Newyorčanov Slackers po celom Nemecku a Rakúsku. V apríli vystúpili na Baltic Soul Weekender so Sister Sledge a Lennym Williamsom v blízkosti Hamburgu. V Nemecku v júli vystúpili s Allenom Toussaintom na festivalu Porretta Soul.

James & Black vydali live album, nahratý v Belgicku v slávnom klube N9, ako aj prvé štúdiové album "How Long is Now" v máji 2015 na Brixtone Records.

https://www.youtube.com/watch?v=GWKm8KHkGOQ

Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Miesto konania podujatia: Wave centrum nezávislej kultúry, hlavna 121, Prešov
Vstupenky: https://tootoot.fm/en/events/5aa9481bc1abe409f8dc3482
Dátum začiatku podujatia: 20. Apríla 2018 21:00
Dátum ukončenia podujatia: 20. Apríla 2018 23:00
Pravdepodobné súradnice: 49.0001N 21.239E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia James & Black (USA)

Meno organizátora: Wave centrum nezávislej kultúry
Fotografie
Podobné podujatia