Ján Ďurovčík: Richard III

Podujatie Rimavská Sobota

Ján Ďurovčík: Richard III

Uznávaný slovenský režisér a choreograf Ján Ďurovčík prichádza do Rimavskej Soboty s nezabudnuteľným tanečným predstavením RICHARD III. Strhujúci príbeh z pera Williama Shakespeara uvedie v spolupráci so špičkovými sólistami Slovenského divadla tanca 5. 10. 2017 o 19.00 hod. na doskách divadelnej sály Domu kultúry. Vstupné: 18€ v predpredaji; 22€ od 1. 10. 2017.

Až šokujúce tanečné divadlo RICHARD III. – to je strhujúco realistická multimediálna tanečná dráma o túžbe po moci, ľudskej vášni, pomste a smrti. Forma totálneho divadla Slovenského divadla tanca v spojení s rukopisom Jána Ďurovčíka ako režiséra a choreografa tohto nového titulu dáva záruku a zároveň záväzok voči publiku, ako aj odbornej verejnosti o dokonalosti spracovania tohto známeho príbehu.

Predstavenie RICHARD III. bolo v máji roku 2013 uvedené baletom STAT OPER GRAZ. Moderné multimediálne dielo získalo veľkú priazeň verejnosti i ocenenia kritikov: „… dychvyrážajúca hudba a tanec, mimoriadne pôsobivé, eskalujúce k absolútnej dokonalosti…“

Slovenskí interpreti a autorský tím tento príbeh prenesú do súčasného prostredia, kde nebudú chýbať tradičné prvky folklóru i tanečnej moderny, charakterizujúce našu povahu a emóciu.

Námetom Shakespearovho RICHARDA III. sa stal príbeh anglického panovníka v období jeho uchopenia moci, ako aj jeho despotického vládnutia. Dejiny mu nevenovali veľa priestoru. Nesmrteľným sa stal práve vďaka slávnemu dramatikovi, ktorý ho podrobne dotvoril vo svojej historickej dráme.

Miesto konania podujatia: Mestské kultúrne stredisko Rimavská Sobota, Rimavská Sobota
Dátum začiatku podujatia: 5. Októbra 2017 19:00
Dátum ukončenia podujatia: 5. Októbra 2017 20:30
Pravdepodobné súradnice: 48.3816N 20.0197E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Ján Ďurovčík: Richard III

Meno organizátora: Mestské kultúrne stredisko Rimavská Sobota
Fotografie
Podobné podujatia
Sen každej ženy
Overené podujatieSen každej ženy
Dom kultúry, Brezno
Radošinské naivné divadlo - DETI DOBY
Overené podujatieRadošinské naivné divadlo - DETI DOBY
Dom Kultúry A.Sládkoviča, Detva
Deti doby
Overené podujatieDeti doby
Mestské kultúrne stredisko, Veľký Krtíš