Jana Kocianová s kapelou

Podujatie Žilina

Jana Kocianová s kapelou

Zahoďte starosti! Do Žiliny mieri legendárna Jana Kociánová

Pred pár mesiacmi oslávila táto spevácka legenda sedemdesiate narodeniny, no na energii jej to rozhodne neubralo. Neveríte? Príďte sa presvedčiť na vlastné oči do žilinského Domu odborov.

Keď sa povie Jana Kociánová, každému sa určite vybaví nesmrteľný hit „Zahoď starosti“. No famózna jazzmanka so zamatovým hlasom, má toho vo svojej tvorbe ďaleko viac, veď na hudobnej scéne sa pohybuje už neuveriteľných 50 rokov! Za ten čas stihla nahrať 16 albumov, vyhrať tri Zlaté bratislavské lýry a najnovšie vydať svoju biografiu.

A to zďaleka nie je všetko. Aj napriek siedmym krížikom je rodáčka zo Záhoria naďalej aktívna aj na koncertných pódiách. Na poriadnu dávku energie a temperamentu sa tak už dnes môže tešiť Žilina, kam Jana Kociánová zavíta 27. apríla 2017. Asistovať jej bude spevácky zbor The Gospel Family, s ktorým ponúkne chutný mix svojej súčasnej a staršej tvorby.

Starší repertoár, v ktorom nechýbajú piesne ako Pár nôt, Každý deň, Ja zostanem, Kadiaľ ísť, doplnia známe gospelové spirituály v netradičnom prevedení tejto speváckej legendy. Jana Kociánová spolupracuje so zborom z Novej Dubnice už niekoľko rokov a svoj vydarený program predstavili začiatkom tohto roka aj na veľkom koncerte Slovenské divy v pražskej Lucerne.

Pre temperamentnú a večne usmiatu speváčku, pritom gospel nie je ničím novým. Už odmlada ju to ťahalo práve k „čiernej hudbe“ a spirituálom, jej obľúbenými interpretmi boli Ella Fitzgeraldová, Aretha Franklinová či Louis Armstrong. Dokonca aj jej najväčší hit Zahoď starosti, vznikol na motívy pôvodného černošského spirituálu. Zrejme odtiaľto pramení aj jej dobrá nálada a pozitívna energia, ktorú rozdáva plnými priehrštiami aj po piatich dekádach na speváckych pódiách.

Veľká scéna domu odborov
Začiatok : 19,00 hod.
Vstupné : 13 eur 
Predpredaj : www.ticketportal.sk, recepcia Domu odborov
Viac info : 041/72 320 64

Fotografie
Podobné podujatia