Joga + Zen v Kulturparku

Podujatie Košice

Joga + Zen v Kulturparku

Srdečne pozývame na jedinečné cvičenie jogy a zenu vonku v parku, pod korunami stromov pri svetle zapadajúceho slnka a s hudobným sprievodom violončela - magické! :) Už štvrtý rok sú tu naše cvičenia Joga v parku v rámci festivalu Leto v parku.

KEDY: 18.7., 25.7. a 15.8.2017

ČAS: 18:00 - 19:00

KDE: Kasárne / Kultrupark, Kukučínova 2 - pódium Golf.
(V prípade nepriaznivého počasia cvičíme v budove Alfa na 1. poschodí.)

Ak máte, tak si na cvičenie prineste vlastnú karimatku.

Voľný vstup.

PREČO?
Cvičenie jogy pôsobí nielen na naše telo, ale aj myseľ a vracia nás do prirodzeného stavu harmónie a pohody. Telo je domovom našej psychiky a pokiaľ sa v ňom chceme cítiť dobre, je dôležité udržovať ho v dobrej kondícii. Výborné na takomto cvičení je aj to, že pri tom môžete úplne vypnúť hlavu. Skúšate si jednotlivé pozície a len vnímate, čo sa pri tom odohráva vo vašom tele, kde pociťujete napätie alebo uvoľnenie. Pri cvičení venujeme pozornosť aj dýchaniu. Dych sa stáva našim pomocníkom, aby sme dokázali udržať pozornosť “tu a teraz” a nenechali sa odviezť vlakom našich myšlienok k tomu, čo bolo alebo čo bude. Vnímanie dychu a jeho voľnosť nám dáva pocit vnútorného priestoru a ľahkosti. K tomu doplníme ešte jemný strečing, aby sme si zachovali alebo prinavrátili pružnosť tela.

MOTIVÁCIA:
Ak chcete objaviť svoju silu, pokoj a pohodu, hľadajte vo svojom vnútri. Tento aspekt cvičenia jogy a hlavne zenu je nesmierne dôležitý. Kontakt s tým, čo sa v nás odohráva nám umožňuje byť bdelý a vedome konať. Ale nech robíme čo robíme, život stále prináša situácie, keď jednoducho „nevieme“ čo s nimi. Avšak byť v pohode s týmto „neviem“ nás nikto neučil a preto mávame pocit, že strácame pevnú pôdu pod nohami a miestami nás chytá až panika. Naše bytie je však dynamický stav neustálej premeny. Tak, ako sa mení všetko okolo nás, meníme sa aj my. A preto otázka „Kto som?“ nemá len nejakú nepraktickú filozofickú hĺbku, ale stáva sa praktickým nástrojom na to, aby sme mohli byť v každom, aj náročnom momente, tou najlepšou verziou seba samého. Toto nie je o sebadisciplíne, zaťatých zuboch a pästiach, ale o cvičení. O nácviku a budovaní nových návykov mysle, ktoré nám pomáhajú stíšiť rozbúrenú hladinu emócií a mysle a s pokojom zvládať aj výzvy a situácie, keď plány nejdú podľa našich predstáv.

PRE KOHO / NÁROČNOSŤ:
Cvičenie je jednoduché a zvládnu ho aj úplní začiatočníci, ale to neznamená, že to miestami nebude „makačka“. :) Vždy je dôležité mať na pamäti, že nie svoje telo prispôsobujeme joge, ale danú pozíciu si upravíme tak, aby vyhovovala nášmu telu. Je dôležité sa riadiť signálmi a možnosťami vlastného tela v danom momente.

ČO SI DONIESŤ:
Pohodlné oblečenie, šatku alebo bundu, aby ste po cvičení nezachladli a vodu. Je vhodné si priniesť vlastnú karimatku, aby ste mali väčšie pohodlie. Dá sa samozrejme cvičiť aj na tráve a budeme mať k zapožičaniu aj koberčekové podložky.

O NÁS:
Niečo o nás nájdete na www.mojapohoda.sk

Tešíme sa na vás,

Oli & Dušan Silváši
www.mojapohoda.sk
www.facebook.com/jogazen

Miesto konania podujatia: Kasárne Kulturpark, Kukučínova 2, Košice
Dátum začiatku podujatia: 18. Júla 2017 18:00
Dátum ukončenia podujatia: 18. Júla 2017 19:00
Pravdepodobné súradnice: 48.7141N 21.2564E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Joga + Zen v Kulturparku

Meno organizátora: Joga & Zen
Fotografie
Podobné podujatia