KANDRÁČOVCI a hostia

Podujatie Heľpa

KANDRÁČOVCI a hostia
Pridať do môjho kalendára
Koncerty, Zábava, párty
Ďalšie podujatia v meste Heľpa

KANDRÁČOVCI a hostia

11.07.2020 20:00, Amfiteáter Heľpa
hostia: Monika Kandráčová, Martina Ťasková Konošová

Skupinu Kandráčovci založil v roku 2004 jej primáš Ondrej Kandráč. Členmi tohto zoskupenia sú bývalí muzikanti z rôznych folklórnych súborov. Hudobníci úzko spolupracujú s regionálnym vysielaním RTVS v Košiciach.

Kandráčovci vydali množstvo albumov. Tak napríklad s vydavateľstvom Slovak Radio Records to boli dva mimoriadne úspešné CD-nosiče – „A čija to chyža“ a „Sinu muj“ z 2004 a 2005 – teho roku. Neskôr k nim pribudli ďalšie cédečka.

V roku 2008 získali Kandráčovci ako prvá ľudová hudba na Slovensku naraz dve platinové platne za svoje premiérové CD už spomenutý titul – A čija to chyža a Sinu muj! Hneď o dva roky na to pridali ďalšie platinové CD za projekt Oj, zabava, ktorý sa stal ich prvým debutovým albumom.

I to svedčí o profesionálnych kvalitách týchto hudobníkov. Po titule Oj zabava prišiel v roku 2012 obzvlášť úspešný album Dva Duby. Práve k nemu sa viaže i mimoriadne obľúbený koncert, ktorý mohli vidieť diváci v rôznych kútoch Slovenska.

Na jeseň v roku 2014 skupina Kandráčovci absolvovala koncertnú šnúru pri oslave svojich desiatych narodenín a to vo veľkom štýle po veľkých športových halách v mestách Východného Slovenska, ktoré sa im podarilo vypredať! Pri tejto príležitosti vyšlo na jeseň CD – 10 rokov s vami, na ktorom sú ďalšie skladby z produkcie kapely. Zo spomínanej koncertnej šnúry pri príležitosti výročia skupiny vzniklo historicky prvé DVD&CD Kandráčovci – Galakoncert. Kapela si zahrala v sprievode orchestraJula Selčana, so Zborom sv. Cecílie, dua Farsa a predstavili speváckych hostí: Moniku Kandráčovú, Anku Poráčovú, Veroniku Šoltysovú Rabadovú a Terezu Mandzákovú s ktorými v súčasnosti spolupracujú.

V októbri roku 2016 vychádza Kandráčovcom ďalší album “Sokoly”, ktorý po štyroch rokoch nadviazal na úspešný album Dva duby. Prináša ďalšie skvelé hity ako: Šaľený východ, Na kostolnej veži, Nečakaj ma milá…

Fotografie
Podobné podujatia
Koncert ku dňu matiek
Overené podujatieKoncert ku dňu matiek
Dom kultúry Podborová, Zvolen
Deň bryndze
Overené podujatieDeň bryndze
Pstruša, Vígľaš
Dni mesta Krupina 2024
Overené podujatieDni mesta Krupina 2024
Amfiteáter Viliama Polónyiho, Krupina
Hot Men Dance - Banská Bystrica 2024
Overené podujatieHot Men Dance - Banská Bystrica 2024
Robotnícky dom, Banská Bystrica
FRAGILE & MÁRIA ČÍROVÁ
Overené podujatieFRAGILE & MÁRIA ČÍROVÁ
Mestský dom kultúry, Revúca