KAREL PLÍHAL - recitál

Podujatie Nitra

KAREL PLÍHAL - recitál

Výnimočný hudobník, textár a básnik.

Na koncertné pódiá sa vracia po prekonaní zdravotných problémov s rukou.

Karel Plíhal dokáže neopakovateľne v jednej chvíli publikum rozosmiať veselou pesničkou a vzápätí ho dojať a roznežniť emotívnym textom piesne.

Na jeho koncertoch sa môžu poslucháči tešiť na komornú atmosféru a hravú jemnú poetiku inteligentne vtipných, vyzretých sebaironických textov či krátkych veršovačiek, ktoré uvádzajú a dopĺňajú jednotlivé pesničky. Samozrejmé je aj umelcove famózne umenie hry na gitaru.

Hudobnou posilou na Plíhalových koncertoch je gitarista Petr Fiala, s ktorým sa umelec pozná od študentských čias na hudobnej škole v Hradci Králové.

Karel Plíhal je český folkový a jazzový gitarista, spevák, skladateľ, textár, hudobný režisér a aranžér. Hre na gitaru sa venuje od 15 rokov. Začínal v olomouckých undergroundových country - swingových kapelách ako Hučka, Falešní hráči a Plíharmonyje. Prvé sólové vystúpenie absolvoval Karel Plíhal v roku 1983. Medzi rokmi 1985 až 1993 spolupracoval s Emilom Pospíšilom a v rokoch 1995 -1999 ho sprevádzal Petr Freund. Karel Plíhal je štvornásobný držiteľ ceny súťažného hudobného festivalu Porta. Zložil hudbu k množstvu inscenácií, zhudobnil niektoré Kainarove básne, režíroval nahrávanie albumov napr. Jaromíra Nohavicu, Petra Fialu, bratov Ebenových alebo Bokomary. V roku 2006 vydal Karel Plíhal výber svojich básní „Jako cool v plotě“ doprevádzaný ilustráciami Miroslava Bartáka. Za svoj album „Vzduchoprázdniny“, ktorý vyšiel v roku 2012, získal Cenu Anděl v kategórii Folk & Country.

120 minút ( vrátane prestávky)

Koncert nie je vhodný pre deti do 12 rokov!

Meno organizátora: -
Fotografie
Podobné podujatia