Kino pod hviezdami vol. 2

Podujatie Trnava

Kino pod hviezdami vol. 2

Po úspešnom nultom ročníku Mesto Trnava v spolupráci s filmovým klubom Naoko znovu prináša dokumentárne filmy na jedno z najkrajších miest Trnavy. Tento rok sa filmové plátno presunie do nového parčíku Bela IV., kde budú mať diváci možnosť spoznať tie najkvalitnejšie slovenské dokumenty roku 2016. Novinkou budú aj krátke cestopisy rodákov z Trnavy a okolia a diskusia s nimi.

29. júla o 21.00 hod, park Bela IV.

Zem, ktorá hľadá svoje nebo
(2016, Réžia: Erik Praus, 70min)
Príbeh jednej horehronskej obce cez osudy jej obyvateľov je reflexiou sociálnej a ekonomickej reality súčasného Slovenska a zároveň hľadaním zmyslu bytia či vzťahu k svojej zemi, k svojim koreňom. Udržiavanie tradícií ľudovej kultúry a folklóru nie je iba romantickým zahľadením sa do dedinskej society. Nástojčivá apelatívnosť sociálnej reality posúva prvky tradičného spôsobu života čoraz bližšie k témam celospoločenským. Prausov film ponúka esej o človeku, ktorý sa vždy znova púšťa do zápasu o vlastný zmysel bytia.
https://youtu.be/Sd-wRc1g4Is

Masoala
(2017, Réžia: Vladimír Dudlák a Dominik Šuplata, 26min)
Slovenská expedícia Masoala 2016 nás zavedie na Masoalský poloostrov, ktorý je pre google bielym miestom a napriek tomu tam všade žijú milí a prívetiví ľudia. Filmový dokument nám priblíži život a prírodné krásy tejto odľahlej časti Madagaskaru, kde sa rozprestiera dažďový prales a kde bol v roku 1776 miestnymi náčelníkmi vyhlásený náš Móric Beňovský za kráľa kráľov.
https://youtu.be/iAIhVi0Ts34

Miesto konania podujatia: Mesto Trnava, Hlavná 1, Trnava
Dátum začiatku podujatia: 29. Júla 2017 21:00
Dátum ukončenia podujatia: 29. Júla 2017 23:00
Pravdepodobné súradnice: 48.3768N 17.5861E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Kino pod hviezdami vol. 2

Meno organizátora: Zaži v Trnave
Fotografie
Podobné podujatia
Žiadne podujatie.