KINO U FULLU: NEBOJSA + MIX-KULT-PULT

Podujatie Ružomberok

KINO U FULLU: NEBOJSA + MIX-KULT-PULT

Galéria Ľ. Fullu vás pozýva na projekciu dokumentárneho filmu Nebojsa a následnú diskusiu s prof. Abrahimom Habilulla Khanom, PhD.

Náboženský fanatizmus môže mať veľa podôb. Kým niektorí sa vyhadzujú bombami do vzduchu, iní nosia masky Ježiša Krista. Film zaznamenávajúci život v dedinke Nebojsa, ležiacej na juhu Slovenska pri maďarských hraniciach. Súčasťou podujatia bude aj diskusia s tvorivým tímom, komentárom k filmu a fenoménu, ktorý si film vzal na mušku, do ktorej prispeje aj náš hosť: Prof. Abrahim Habilulla Khan, PhD.
Prof. Khan je jeden z najuznávanejších odborníkov na svetové monoteistické náboženstvá a filozofiu náboženstva. Narodil sa a vyrastal v Guyane (Južná Amerika). Študoval v USA, bakalárske štúdium fyziky a susediacich odborov na Howardovej univerzite, teológie na Yalovej univerzite, a v Kanade magisterské štúdium komparatívnej religionistiky na McGillovej univerzite, kde získal doktorát z filozofie náboženstva. V súčasnosti je riadnym profesorom na Bohosloveckej fakulte a Torontskej teologickej škole Torontskej univerzity. Pôsobí tiež v univerzitnom Ústave pre štúdium náboženstva, v Centre pre etiku a v Centre pre bioetiku. Istý druh "nomádstva" a téma migrácií mu je, podobne ako moderátorke diskusie, slovensko - slovinskej poetke, prekladateľke, literárnej kritičke a vedkyni Stanislave Chrobákovej Repar, osobne blízky.

Čas: 16. 02. 2018, 17:00 hod.
Miesto: Galéria Ľ. Fullu v Ružomberku 

Vstupné: 0,50€

Fotografie
Podobné podujatia
Žiadne podujatie.