Kino u Fullu: Piata loď

Podujatie Ružomberok

Kino u Fullu: Piata loď

Kino u Fullu: PIATA LOĎ s animovaným predfilmom 39 TÝŽDŇOV, 6 DNÍ od Joanny Kozuch

Štvrtok, 7. 9. o 17:00 hod., Galéria Ľudovíta Fullu, Ružomberok
Réžia: Iveta Grófová, 2016, 52 min, slovensky. Po premietaní diskusia s režisérkou. Premietanie bude zrealizované v spolupráci Filmtopiou.

Viac o filme:
Aj detská hra sa môže stať niečím, čo zmení život. Príbeh o dvoch deťoch, ktoré si vytvoria svoj malý svet podľa vlastných pravidiel. Slovenský film, nakrútený na motívy úspešnej knihy Moniky Kompaníkovej, ktorá sa stala najlepšou knihou roka 2010. Film PIATA LOĎ mal svetovú premiéru na MFF Berlinale, kde získal ocenenie Krištáľový medveď za najlepší film sekcie Generation Kplus.

Pred filmom PIATA LOĎ premietneme krátky animovaný film Joanny Kozuch 39 TÝŽDŇOV, 6 DNÍ. Oba filmy istým spôsobom spája téma, poetika a rovnaká cieľová skupina. Ilustrácie zo spomínanej animovanej snímky sú aj súčasťou grafických vizuálov filmu PIATA LOĎ. 39 týždňov, 6 dní je výtvarným experimentom, animovaným denníkom, dokumentom, ktorý má osem minút. Prináša animovaný obraz vnútorného stavu ženy i muža, manželov a spoluautorov z obdobia štyridsiatich týždňov tehotenstva, ktoré každý z nich vnímal rozdielne a jedinečne. Tento trojjediný stav prežíva vo filme naďalej prostredníctvom asociatívnych zápisov prežívaných emócií a koláže imaginatívnych filmových scén so surrealistickými obrazmi.

Vstupné: 1,-€.

Miesto konania podujatia: Galéria Ľudovíta Fullu, Dušana Makovického 1594/1, Ružomberok
Dátum začiatku podujatia: 7. Septembra 2017 17:00
Dátum ukončenia podujatia: 7. Septembra 2017 20:00
Pravdepodobné súradnice: 49.0814N 19.2971E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Kino u Fullu: Piata loď

Meno organizátora: Galéria Ľudovíta Fullu
Fotografie
Podobné podujatia
Žiadne podujatie.