Klenová v skanzene

Podujatie Humenné

Klenová v skanzene

Vihorlatské múzeum v Humennom pozýva návštevníkov do atypicky − v centre mesta situovaného skanzenu ľudových remesiel na podujatie Klenová v skanzene. Niekoľkoročný projekt Vihorlatského múzea v Humennom je zameraný na spoznávanie a uchovávanie regionálnych tradícií, oživovanie histórie obcí regiónu a podporu lokálnej príslušnosti. Projekt pokračuje počas druhej augustovej nedele šiestym ročníkom.
Dňa 13. augusta 2017 so začiatkom o 15. hodine sa v areáli Expozície ľudovej architektúry a bývania (skanzene) Vihorlatského múzea v Humennom začína program stretnutia rodákov, ich rodinných príslušníkov, priateľov a priaznivcov obce Klenová. Stretnutie je otvorené všetkým návštevníkom a priaznivcom zaujímavého exkurzu do histórie obce Klenová v príjemnom autentickom prostredí skanzenu, ktorého súčasťou je aj obytný domček, pochádzajúci z Klenovej. Ide o obytný trojpriestorový zrubový roľnícky dom bez hospodárskej časti, pozostávajúci z izby, predsiene a komory. Bol postavený pred I. svetovou vojnou v Klenovej v Sninskom okrese a do skanzenu presťahovaný v roku 1977. Dnes vyše storočný domček prešiel rozsiahlou renováciou pôvodnými technologickými postupmi z obdobia svojho vzniku.
Súčasťou podujatia v skanzene je tradičná bohoslužba v drevenej cerkvi sv. Michala Archanjela, kultúrnej pamiatke z roku 1864. V kultúrnom programe s prehliadkou jednotlivých objektov skanzenu sa návštevníkom predstaví ženská spevácka skupina Strihovčanka zo Strihovca v Sninskom okrese.
Podujatie je neformálnym stretnutím niekoľkých generácií s láskavým dotykom histórie v priateľskej atmosfére. Buduje na oživených spomienkach a autentickom popisovaní dejinných i každodenných udalostí Klenovčanov. Jeho cieľom je zoznámiť súčasníkov s históriu regiónu, vytvoriť trvalý záujem o históriu, miestnu kultúru a krajinu so zreteľom na ich rozvoj.

http://www.muzeum.sk/?obj=muzeum&ix=vihm_elab

Miesto konania podujatia: Vihorlatské múzeum v Humennom, Námestie slobody č. 1, Humenné
Vstupenky: http://www.muzeumhumenne.sk/
Dátum začiatku podujatia: 13. Augusta 2017 15:00
Dátum ukončenia podujatia: 13. Augusta 2017 18:00
Pravdepodobné súradnice: 48.9377N 21.9086E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Klenová v skanzene

Meno organizátora: Muzeum.SK
Fotografie
Podobné podujatia