Klimaštrajk: Za budúcnosť nás všetkých - Bratislava

Podujatie Bratislava

Klimaštrajk: Za budúcnosť nás všetkých - Bratislava

Dvadsiateho septembra vyjdeme spolu s miliónmi štrajkujúcich študentov po celom svete do ulíc, aby sme opäť raz poukázali na hrozbu klimatickej krízy. Tentokrát však nebudeme sami.
Klimatická kríza je hrozba, ktorá sa dotýka nás všetkých. Bez rozdielu. Bez ohľadu na vek, pohlavie, zamestnanie či farbu pleti. Sme v tom všetci spolu a spoločne musíme aj žiadať rýchle a efektívne kroky, ktoré nám pomôžu túto krízu zvládnuť.

Ako ľudstvo sme dohnali našu planétu na hranicu ekologického kolapsu, ktorého následky pocítime všetci. Na planéte bez života nie sú žiadne školy, žiadne zamestnanie, žiaden priemysel. Na planéte bez života nie je budúcnosť.

Napriek mnohým zmenám v spoločenskom vnímaní klimatickej krízy stále nekonáme dostatočne rýchlo. Chýba nám odvaha na uskutočnenie radikálnych systémových zmien, po ktorých stále intenzívnejšie volajú vedci. Ak chceme zachrániť našu budúcnosť, musíme si uvedomiť, že nemôžeme pokračovať v zaužívanom spôsobe života. Všetko a všetci sa musíme zmeniť. A to veľmi rýchlo. Nevieme, koľko času ešte máme, aby sme sa vyhli katastrofe.

Postoj väčšiny spoločnosti však stále ani zďaleka nezodpovedá skutočnej vážnosti klimatickej situácie. Preto pokračujeme v snahe prebudiť svet a našu krajinu. Bojujeme za to, aby sme si uvedomili, že ak budeme pokračovať, ako doteraz, prežitie našeho druhu je veľmi neisté.

V piatok 20. septembra o 11:00 sa preto opäť stretneme na námestiach. Štrajkovať budeme okrem Bratislavy aj v Žiline (https://www.facebook.com/events/1435969906556800/), v Banskej Bystrici (https://www.facebook.com/events/2325292794184945/) a v Košiciach (https://www.facebook.com/events/400984917216033/). Štrajku sa môže zúčastniť ktokoľvek, potrebujeme každého z vás, lebo len spoločne môžeme byť dostatočnou silou, ktorá prinúti zodpovedných konať. Štrajk môžete podporiť aj tým, že pokiaľ žijete v okolí miest, v ktorých sa štrajk plánuje, zmobilizujete sa a s vašim okolím ho podporíte svojou účasťou!

Za budúcnosť planéty a prežitie ľudstva totiž nemôžeme bojovať len my - študenti. Klimatická kríza je celosvetový problém, ktorého riešenie stojí na pleciach všetkých. Je zjavné, že iba náš tlak nestačí. Potrebujeme aj vás, aby ste sa za nás postavili. Učiteľov, rodičov, farmárov, úradníkov, vedcov či laikov - všetkých. Potrebujeme celospoločenský tlak. Vyzývame každého človeka, ktorému nie je osud planéty ľahostajný, každého, kto sa obáva o našu budúcnosť, aby sa k nám v piatok 20. septembra pridal.

Piatok 20. septembra 2019 o 11:00 – 13:00

Fotografie
Podobné podujatia