Koncert: Bromley Youth Chamber Orchestra

Podujatie Banská Štiavnica

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Koncerty, Kultúra
Web organizátora:
www.banskastiavnica.sk
Ďalšie podujatia v meste Banská Štiavnica
Podrobnejšie informácie: kultura@banskastiavnica.sk

Koncert  Bromley Youth Chamber Orchestra s dirigentom Jonathanom Josephsom. 19. júla 2016 od 19:00 do 20:30 vo Farskom kostole v Banskej Štiavnici.

  • Bromley Youth Chamber Orchestra
  • Dirigent: Jonathan Josephs
  • Sólista na housle: Jan Schmolck

 Program koncertu:

  1.  Vivaldi – Dva huslové koncerty
  2. Elgar – Serenáda pre sláčiky
  3. Vaughan Williams – Fantazie na tému Thomase Tallise A. Piazolla – Štyri ročné obdobia (Sólista na husle: Jan Schmolck)

Súbor poskytuje kvalitné hudobné vzdelanie a skúsenosti najlepším mladým hudobníkom, ktorí navštevujú v Sobotné Ranné Hudobné Centrum. Pravidelne vystupuje na prestížnych miestach vo Veľkej Británii a každoročne cestuje na turné do zahraničia, kde sa zúčastňuje mnohých festivalov a súťaží. Do zboru sa dostávajú len tí najlepší na pozvanie.

Súbor Bromley Youth Chamber Orchestra (BYCO) vznikol v roku 1977. Je hlavným sláčikovým telesom hudobného centra Bromley Youth Music Trust, ktoré sídli v juhovýchodnom Londýne. Skladá sa z cca 40 talentovaných hráčov na sláčikové nástroje vo veku od 13 do 18 rokov. BYCO pravidelne vystupuje na významných koncertných miestach v Anglicku ako je The Royal Albert Hall, The Royal Festival Hall, St Martin-in-the-Fields, The Fairfield Croydon, Greenwich Royal Naval Chapel, Southwark Cathedral, St John’s Smith Square, The Queen Elizabeth Hall a Symphony Hall Birmingham. Orchester účinkoval v 14 európskych zemiach a v Kanade.

Orchester spolupracoval s mnohými význačnými sólistami ako je napr. Hugh Bean, Anthony Marwood, Jan Schmolck (husle), Guy Johnson (violoncello), Emma Johnson (klarinet), John Anderson (hoboj), Philip Fowke, Lora Dimitrova (klavír), Gary Ryan, Morgan  Szymanski (kytara).

BYCO získal mnoho prvých cien na hudobných súťažiach (napr. na Medzinárodnom mládežníckom festivale vo Viedni) a na britskom Národnom festivale študentských súborov získal zakaždým zvláštne uznanie. Väčšina hudebníkov z BYCO pokračuje v štúdiu hudby na univerzitách a konzervatóriách.

Orchester pravidelne cestuje na turné – v júli 2013 do Talianska (oblasť jazera Lago di Garda), pri ktorom vystúpili na štyroch koncertoch vrátane účinkovania v starobylom kostole San Zeno vo Verone. V roku 2012 boli  vo Francúzsku, kde hrali pred vypredanou katedrálou v Štrasburgu a v Americkej katedrále v Paríži. V predchádzajúcich rokoch navštívili Fínsko, Rakúsko, Estónsko.

Orchester BYCO nahral viacero CD a jeho nahrávky môžeme často počuť na rádiu BBC a britskom Classic FM.

Ďalšie detaily nájdete na webe orchestra  www.bymt.co.uk

Jan Schmolck (husle) je sólo huslistom v Orchestra of St. John’s  a tiež vedúci skupiny druhých huslí v orchestri  The Royal Opera House. Hosťoval v mnohých anglických orchestroch, vrátane The Academy of St. Martin-in-the-Fields, The Scottish Chamber Orchestra and Britten Sinfonia.

Ako vedúci Orchestra of St. Johns Jan Schmolck hral sólo v  Bachových husľových  koncertoch, v Brandenburských koncertoch, Mozartových Sinfonia Concertante. V jeho repertoári je aj Mozart, Beethoven, Vivaldi. Piazzolla Four Seasons, Schnittke.

Jeho najbližším koncertom bude sólo v Paríži v Brandenburg Concerto no.4 s dirigentom Jamesom Galwayom.

Meno organizátora: Mesto Banská Štiavnica
Fotografie
Podobné podujatia
FRAGILE & MÁRIA ČÍROVÁ
Overené podujatieFRAGILE & MÁRIA ČÍROVÁ
Amfiteáter, Banská Štiavnica
Koncert skupiny Vidiek
Overené podujatieKoncert skupiny Vidiek
Resla Residence, Banská Štiavnica
40 ROKOV S RICHARDOM MÜLLEROM
Overené podujatie40 ROKOV S RICHARDOM MÜLLEROM
Kultúrne centrum, Banská Štiavnica
PAVOL HAMMEL & PRÚDY - 60 ROKOV LEGENDY
Overené podujatiePAVOL HAMMEL & PRÚDY - 60 ROKOV LEGENDY
Kultúrne centrum, Banská Štiavnica