Koncert CHA BUD! :: v Halmiho dvore

Podujatie Košice

Koncert CHA BUD! :: v Halmiho dvore

Nenechaj si ujsť vášnivý mix jazzu, funku a modernejších žánrov, ako je D’n’B či dub, jedného z najväčších objavov slovenskej jazzovej scény - CHA BUD! pod dáždnikmi v našom dvore.

KEDY: v piatok 16. septembra o 20:00
KDE: v Halmiho dvore, Hlavná 21, Košice
VSTUPNÉ: 3€

Zahrajú:
Viktor Balog (drums), Matej Lazár (keyboards), Peter Šafránek (guitar, talkbox), Adam Richter (bass), Filip Molčányi (altSax), Viktor Vaitovič (tenorSax) a Pavol Jeňo (trumpet).

O kapele:
Kapela Cha Bud! (rómsky "Zjedz veľa!") sa sformovala v roku 2011 s ambíciami produkovať vlastné autorské kompozície. V repertoári, ktorý za túto dobu vytvorila je možné nájsť vplyvy súčasného jazzu, groove, tanečného funku, ale aj d´n´b či dubu. Kompaktný zvuk, v súčasnosti až osemčlenného zoskupenia hudobníkov neustrnul vo fusion hudbe 70. a 80. rokov, ale reflektuje aktuálne svetové hudobné postupy. Pôvodné kompozície autorov Mateja Lazára, Petra Šafráneka a Pavla Jeňa nie sú postavené len na tradičnej jazzovej forme “téma, solo, téma”, ale pracuje i na viacvrstvenných plochách s experimentálnym elektronickým zvukom.

Ocenenia:
Po množstve klubových či festivalových koncertoch sa košická skupina v roku 2014 presadila aj u odbornej poroty, keď v súťaži "Nové tváre slovenského jazzu" získala cenu za kolektívny výkon a hráč na klávesové nástroje Matej Lazár cenu za kompozíciu. Na ostatnom ročníku Bratislavských jazzových dní, Cha Bud! zvíťazili na "Pódiu mladých talentov Nadácie SPP", čo znamená, že budú zahajovať 42. ročník BJD 2016 z hlavného pódia.

Ešte nie si v našom newsletteri? Neváhaj a prihlás sa na jeho odber na www.halmicaffe.sk/newsletter

Miesto konania podujatia: HalmiCaffe, Hlavná 21, Košice
Dátum začiatku podujatia: 16. Septembra 2016 20:00
Dátum ukončenia podujatia: 16. Septembra 2016 22:00
Pravdepodobné súradnice: 48.7193N 21.2591E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Koncert CHA BUD! :: v Halmiho dvore

Fotografie
Podobné podujatia