Koncert Clube de esquiar 2018

Podujatie Bratislava

Koncert Clube de esquiar v .klube pod lampou

CLUBE DE ESQUIAR

Juraj Havlík - gitara, spev
Jakub Havlík - bicie, vokály
Marián Vredík - projekcie

https://www.youtube.com/watch?v=aE77iDlIMRs

Tvorba CLUBE DE ESQUIAR by sa dala charakterizovať ako: “gitara s dôrazom na predošlý a nasledujúci akord, bicie s dôrazom na doby medzi údermi, spev s dôrazom na priestor medzi Minas a Gerais...” alebo jednoducho škatuľkovo ako “post-brazil”.

13. januára 2018 presne po roku existencie pokrstili svoj prvý demo album s názvom FERNANDO PESSOA, ktorý obsahuje v portugalčine naspievané texty tohto lisabonského básnika. Bratia Havlíkovci dávnejšie spolu hrávali v kapele Egreš, Juraj tiež v gypsy jazzovej Maringotke či s hudobnými poctami Nickovi Drakeovi, Joãovi Gilbertovi či Miltonovi Nascimentovi. Clube de esquiar je teda výrazne ovplyvnený predovšetkým brazílskou hudbou 70. rokov, kedy pod podobným názvom Clube da esquina (Klub na rohu) vyšli dva dvojalbumy geniálneho Miltona Nascimenta a ďalších skvelých hudobníkov, ktorí sa stretávali “na rohu” v Belo Horizonte, hlavnom meste Minas Gerais, ináč banskom regióne Brazílie. Kapela Clube de esquiar teda komolí tento názov s novým významom Lyžiarskeho klubu, nakoľko bratia Havlíkovci veľa rozmýšľajú o vlastnej kapele, keď sa stretávajú spolu “na lyžiach” v okolí Banskej Bystrice...

Vizuálnu stránku koncertov má na svedomí výtvarník Marián Vredík. Jeho projekcie pôsobia fragmentárne. Skladajú sa jednak z Mariánových starších animácií, väčšina je ale vytvorená konkrétne na danú skladbu (napr. „Deus“ z detailov písma alebo „É talvez“ vychádzajúca z vizuálnej koncepcie prvého albumu). K jednej piesni je zrecyklovaný amatérsky Western Mariánovho otca. Vznikla tak akási vizuálna paralela k Pessoovej básnickej tvorbe, pre ktorú je charakteristická práve roztrieštenosť. S Mariánovnými projekciami sa diváci mohli stretnúť napriklad aj na koncertoch skupiny Čisté tvary.

Miesto konania podujatia: klub pod lampou, Partizánska 2 - vchod z Palisád, Bratislava
Dátum začiatku podujatia: 21. Apríla 2018 19:00
Dátum ukončenia podujatia: 21. Apríla 2018 22:00
Pravdepodobné súradnice: 48.1461N 17.0991E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Koncert Clube de esquiar v .klube pod lampou

Meno organizátora: klub pod lampou
Fotografie
Podobné podujatia
Samove hry 2024
Overené podujatieSamove hry 2024
Cyklomost Slobody, Bratislava
PETER NAGY 105
Overené podujatiePETER NAGY 105
STARS auditorium, Bratislava
Champion fighting / Tour 4
Overené podujatieChampion fighting / Tour 4
Akadémia Bojových Umení, Bratislava
Hugov svet
Overené podujatieHugov svet
Bratislavské bábkové divadlo, budova RND, Záhradnícka 95, Bratislava