Koncert filmovej hudby v Kine Úsmev

Podujatie Košice

Koncert filmovej hudby v Kine Úsmev

Sexteto pražského filmového orchestra navštívi so svojou "Hudbou strieborného plátna" po prvý krát Košice!

22. decembra si budete môcť v Kine Úsmev vypočuť známe melódie Vašich obľúbených vianočných filmov, ktoré zaručenie vyladia Vašu predvianočnú náladu.

O pražskom filmovom orchestri:
V Čechách sa niekoľko symfonických orchestrov občas dotýka svojim repertoárom niektorých obľúbených titulov populárnej, alebo filmovej hudby. Teleso, ktoré pred jedenástimi rokmi založil dirigent Jiří Korynta (30 rokov), Pražský filmový orchester, sa však špecializuje výhradne na interpretáciu filmové, popr. muzikálovej hudby naživo na pódiu.

Orchester má za sebou mnoho vystúpení po celej Českej republike a niekoľkokrát sa vydal aj za hranice, konkrétne na Slovensko a do Rakúska. Najstálejším pôsobiskom je ale stále Praha a orchester tak ctí miesto svojho založenia. Podľa slov dirigenta bolo na začiatku veľkým cieľom dostať hráčov úroveň vyššie čo sa týka hrania, a následne mal za cieľ predstaviť túto hudbu ľuďom v známych koncertných sálach. Najprv smeroval do tých menších ako je Sála Martinů na Hudobnej Akadémii múzických umení. Prioritou bolo, aby úroveň sály ladila so žánrom filmovej hudby. Tak sa začali koncerty konať v kine Lucerna, ktoré je jedným z najzaujímavejších miest na koncertovanie. Priebežne tiež v rôznych mestách v Čechách i na Morave, na Slovensku orchester vystupovali najmä v Bratislave a v Trnave a v decembri ho po prvý krát môžete vidieť v Košiciach!

Cena vstupenky v predpredaji: 13€
Cena vstupenky na mieste: 16€

Miesto konania podujatia: Kino Úsmev, Kasárenské Námestie 1, Košice
Vstupenky: http://bit.ly/2iXMuQM
Dátum začiatku podujatia: 22. Decembra 2017 20:00
Dátum ukončenia podujatia: 22. Decembra 2017 22:00
Pravdepodobné súradnice: 48.7262N 21.2572E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Koncert filmovej hudby v Kine Úsmev

Meno organizátora: Kino Úsmev
Fotografie
Podobné podujatia
FRAGILE & MÁRIA ČÍROVÁ
Overené podujatieFRAGILE & MÁRIA ČÍROVÁ
Kresťanské centrum AC, Košice
AMADEUS
Overené podujatieAMADEUS
Historická radnica, Košice