Koncert Richarda Claydermana

Podujatie Trenčín

Koncert Richarda Claydermana

Richard Clayderman avizuje posledné turné v jeho kariére. Narodil sa v rodine učiteľa hudby a jeho profesionálna dráha tým bola predurčená. Už veľmi mladý hral v sprievodných kapelách vtedajších francúzskych hviezd. Zlom v jeho kariére nastal po stretnutí so skladateľom Paulom de Sennevillem, ktorý práve hľadal brilantného klaviristu pre nahrávanie svojej novej Balady pre Adeline, ktorú zložil pre svoju malú dcéru. Nahrávky Balady pre Adeline sa v podaní Richard Claydermana predalo 22 miliónov kópií v 38 krajinách sveta.

Richard Clayderman nezostal však len pri hre na klavír, začal sa venovať aj vlastnej tvorbe. Jeho dokonalý mix klasických klavírnych skladieb s popom, vlastné romantické sonáty a originálne interpretácie svetových skladateľov, oslnili celý svet. Podľa Guinessovej knihy rekordov je Richard Clayderman vôbec najúspešnejším klaviristom sveta. Predal viac ako 100 miliónov platní.
Najviac zo všetkého však miluje koncerty. Ako sám hovorí: "Bez živého vystupovania a blízkeho kontaktu s publikom si svoj život ani neviem predstaviť." Richard Clayderman navštívi Trenčín po prvýkrát a spolu so svojím orchestrom predvedie prierez celou svojou tvorbou a iste dôjde i na preslávenú Baladu pre Adeline.

16.00

Fotografie
Podobné podujatia