Koncert z Pohody: Oratnitza

Podujatie Trenčín

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Festivaly, Iné podujatia, Koncerty
Web podujatia:
www.trencin.sk
Web organizátora:
www.trencin.sk
Ďalšie podujatia v meste Trenčín
Podrobnejšie informácie: kic@trencin.sk
Z letiska na Mierové námestie príde špičková bulharská kapela ORATNITZA, ktorá starodávnu hudbu balí do moderných štýlov a svoje koncerty mení na veselé párty.

Oratnitza mieša hypnotickú hudobnú zmes - zabudnutéfolklórne melódie, motívy aborigénov, či pravoslávne spevy kombinuje so zdanlivo nesúrodými štýlmi ako trap, hip-hop, dubstep či D'n'B... K neobyčajnému a atraktívnemu zvuku svojich skladieb používajú aj neobvyklé nástroje: prostredníctvom didgeride, cajone či tradičnej balkánskej píšťaly kavale kombinovanej so spevom vytvárajú starodávne harmónie, moderné rytmy aj nadčasové melódie.

Hudba Oratnitze sa aj mimo svojej krajiny natoľko uchytila, až sa stala balkánskym exportným artiklom v žánri etnofusion. Začínali ako pouliční muzikanti v prímorských strediskách. Množstvom koncertov rozšírili svoju fanúšikovskú základňu z pobrežia Čierneho mora do celej Európy. Kvalitnú etnohudbu zároveň títo nadaní muzikanti dovážajú aj do Bulharska na svoj vlastný festival Etno Fest Fusion. Hristiyan Georgiev, Georgi „Chorche“ Marinov, Ivan „Popa“ Gospodinov a Petar „Buny“ Yordanov si zvolili názov podľa bulharského očistného "ohňového" obradu.

Podujatie organizuje Mesto Trenčín. Vstup voľný.

Meno organizátora: Mesto Trenčín
Fotografie
Podobné podujatia