Konfety

Podujatie Bánovce nad Bebravou

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Kino
Web podujatia:
www.kulturabn.sk
Web organizátora:
www.kulturabn.sk
Ďalšie podujatia v meste Bánovce nad Bebravou
Podrobnejšie informácie: 038/760 30 16, 0948 274 743

Mestské divadlo Žilina zavíta do Mestského kultúrneho strediska v utorok 25. októbra 2016 so svojou divadelnou hrou KONFETY. Začiatok predstavenia je o 18:00 h.

Vtipná, satirická reflexia mediálnej a politickej pretvárky. Na firemnej oslave sa stretne päť moderátorov priemernej televízie Bomba, ktorá oslavuje 10. výročie svojho vzniku. Každý z nich je unavený a deprimovaný tým, čo každodenne pomocou overených trikov predáva divákom. Od hviezd na počkanie až po politikov v doživotnej funkcii. Vo vzájomnej, no prázdnej komunikácii, hľadajú protagonisti ventil a pochopenie pre svoju prácu. Tá sa na verejnosť dostáva v povrchnej a optimistickej forme. Ich úsmev je pritom len ďalším trikom na odpútanie našej pozornosti. Televíziu často zapíname preto, aby sme sa vypli. Kúzlo moderátorov, čarovné slovíčka, to všetko k vám príde aj na divadelných doskách v ironickej a odpútanej podobe s príchuťou ozajstných trikov. Varietný sled kúzelníckych čísiel, ktorý sa odohráva paralelne s estrádnymi výstupmi, trefne upozorňuje nielen na to, že žilinskí herci sú dobrí kúzelníci, ale hlavne na to, že dnešný konzumný svet je len jedna veľká ilúzia. Každý správny kúzelník, rovnako ako „správny" politik a biznismen, využíva ilúziu reality a ovláda umenie, ako najlepšie odvrátiť pozornosť. Mediálna tvár je len povrch, pod ktorou sa skrýva to, čo žiadny smrteľník neobjaví.

Vstupné: 10 €

Predpredaj: MsKS, Informačné centrum a NS Atena

 

OSOBY A OBSADENIE

Nicol Urban:              Ivana Kubáčková

Paula Bobotová:       Iveta Pagáčová

Filip Šumanovský:    Ján Dobrík

Dušan Pagáč:           Braňo Bačo

Brandon Nagy:          Matúš Kvietik

Ján Dobrík účinkoval v mnohých televíznych projektoch: Medzi nami, Panelák, Prvé oddelenie, Odsúdené, Klan, Vdova, Doktorka Ema, Pravdivé príbehy, Susedské prípady, Divoké kone, Svet podľa Evelyn.

Ivana Kubáčková účinkovala v seriáloch Búrlivé víno, Dr. Dokonalý, Mesto tieňov II. či Ordinácia v ružovej záhrade.

Meno organizátora: Mestské kultúrne stredisko
Fotografie
Podobné podujatia
Žiadne podujatie.