KORBEN DALLAS (SK) + ADAM BALDYCH (PL)

Podujatie Košice

KORBEN DALLAS (SK) + ADAM BALDYCH (PL)

Korben Dallas na jeseň odohrajú krátke turné so špeciálnym hosťom, poľským jazzovým huslistom Adamom Baldychom. Túto spoluprácu si prvý raz vyskúšali minulý rok na podujatí Mosty-Gesharim. Spojenie sa umelcom zapáčilo natoľko, že sa rozhodli zopakovať si ho, tentokrát v podobe celovečerného programu. V októbri spoločne zavítajú do Bratislavy, Žiliny, Košíc, Prahy a Brna. 

Korben Dallas sa za pár rokov vypracovali z undergroundovej scény na jednu z najžiadanejších slovenských klubových a festivalových kapiel. Ich prelomový album Karnevalová vrana im priniesol tri ceny Radio_Head Awards, vrátane ceny pre najlepší singel (Otec) a ceny pre najlepšiu koncertnú kapelu. Najnovším albumom Korben Dallas je Stredovek (2017). 

Adam Baldych je poľský jazzový huslista. Získal štipendium od amerického Berklee College of Music, spolupracoval s mnohými poprednými svetovými jazzmanmi, ako sú Billy Cobham alebo Jim Beard. Vystupoval na prestížnych pódiach po celom svete, vrátane Montreux Jazz Festivalu a hamburskej Elbphilharmonie.

10
Okt 2018
20:00

Kasárne/Kulturpark, Košice

Fotografie
Podobné podujatia