Krasňanský folklórny festival 2016

Podujatie Krásno nad Kysucou

Krasňanský folklórny festival 2016

Srdečne Vás pozývame na I. ročník Krásňanského folklórneho festivalu, ktorý sa uskutoční v sobotu 18.6.2016 od 14:00 hod. na námestí pred Kultúrnym domom v Krásne nad Kysucou.

Kultúrne podujatie podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia. O finančnú podporu sa mesto uchádzalo prvý krát. Žiadosť bola úspešne prijatá. Myšlienkou podujatia je najmä uchovávať folklórne umenie súborov a muzík a prepojiť tak folklór s tradíciou akou je rezbárstvo a tvorba úžitkových a ozdobných predmetov, a to prostredníctvom výnimočnej udalosti akou je Svätojánsky jarmok, ktorý sa bude konať nasledujúci deň 19.6. od 13:30 hod. rovnako na námestí.
V sobotu sa predstavia: známe heligonkárky Sestry Bacmaňákové z Oščadnice, folklórne speváčky Zuzana Zuzčáková Gacíková a Margita Drozdeková, Detský folklórny súbor Drevárik z Krásna nad Kysucou, Armina a jej rodina s Dolného Kubína a ľudová hudba Dežka Oláha a Jarka Koky, ľudová hudba Zwrtni z Koniakowa (Poľsko), ľudová hudba Capkovci zo Skalitého, domáci Folklórny súbor Drevár z Krásna nad Kysucou. Program je skutočne bohatý, takže sa máte na čo tešiť.

Fotografie
Podobné podujatia