Krňačky 2023 o veľkú cenu Jasnej

Podujatie Brezno

Krňačky 2023 o veľkú cenu Jasnej
Pridať do môjho kalendára
Kultúra, Športové podujatia
Ďalšie podujatia v meste Brezno

Krňačky 2023 o veľkú cenu Jasnej

Dňa 25. februára 2023 sa uskutočnia, na svahoch lyžiarskeho strediska Jasná Nízke Tatry, tradičné preteky na krňačkách. V poradí už 4. ročník o Veľkú cenu Jasnej, bude venovaný na počesť Vlada Dekréta, ktorý bol neoddeliteľnou súčasťou tohto podujatia a významným reprezentantom za región Horehronie i Slovensko na rôznych medzinárodných pretekoch a súťažiach v tejto športovej disciplíne.

Tradície, dobré jedlo, ľudová hudba, kroje a sprievodné aktivity sú zárukou veľkolepej zábavy, o ktorú v tento deň nebude zaručene núdza, pretože preteky na krňačkách sú v prvom rade zábavným i adrenalínovým zážitkom pre pretekárov, a taktiež výborným lákadlom pre divákov ako stráviť deň v krásnom horskom prostredí a povzbudiť krňačkových nadšencov zo Slovenska, Nemecka i Švajčiarska. Práve pre nich bude pripravená 2 500 metrov dlhá trať s prevýšením 400 metrov. Štart pretekov bude v lokalite Kosodrevina a cieľová zóna v lokalite Krupová. 

Toto podujatie, významné ako pre Jasnú i celý región, odštartujeme dňa 24. februára 2022 otváracím ceremoniálom na breznianskom námestí. Okrem pozitývnych a povzbudivých slov, sa môžu nie len pretekári, ale aj diváci zúčastniť rôznych súťaží spätých priamo s tradíciami krnohárov a primárnym využitím krňačiek pri práci našich predkov. Celkovú atmosféru budú dotvárať hudobné, spevácke a tanečné vystúpenia zo strany DFS Šťastné Detsvo a ľudová hudba Kučeravý Javor.

Otváracím ceremoniálom, programom, súťažami ako aj samotnými pretekmi, návštevníkov prevedie moderátor Marek Poliak.


Na preteky, ako aj z nich, sa môžete pohodlne, bezpečne a ekologicky dopraviť skibusom, a to z Brezna, cez Pohanské, Bystriansku dolinu až do Krupovej.  Skibus bude k dispozícii zdarma, avšak len pre držiteľov regionálnej zľavovej karty Horehronie Card

Pre viac aktuálnych informácií nás neváhajte sledovať aj na našej facebookovej stránke: Horehronie - oficiálna stránka regiónu.

 

UPOZORNENIE: Registrácia pretekárov sa uskutoční priamo na mieste, dňa 25. 2. 2023 od 8:30 do 11:30 hod.  pri nástupnej stanici v Krupovej.

 

25. 2. 2023 Sobota

8:30 – 14:00 - Medzinárodné preteky v krňačkách v Jasnej

Štart: Kosodrevina / Cieľ: Krúpová

Štartovné:10€ / sane / úhrada štartovného na mieste Krupová

08:30 – 11:00 - registrácia pretekárov*

11:00 – 12:00 - odvoz krňačiek a pretekárov na štart

12:00 - štart MEDZINÁRODNÝCH pretekov

14:00 - vyhodnotenie

Počas dňa: Ľudová hudba - Kučeravý Javor, Mužská spevácka skupina Krnohári, kapela Dora

*Počas registrácie sa budú vydávať štartovacie čísla. Vratná záloha za štartovacie číslo je 10€.  

Výsledková listina bude po pretekoch zverejnená na webe strediska.

 
Fotografie
Podobné podujatia