Krpčekovo 2017 - tábor ľudového tanca pre deti

Podujatie Východná

Krpčekovo 2017 - tábor ľudového tanca pre deti

KRPČEKOVO 25. - 30. JÚL
Letný tanečný tábor pre deti

● školy ľudového tanca ● profesionálni pedagógovia ● poznávanie slovenských tradícií ● opekanie pri táboráku ● interaktívna prednáška z vysokohorským záchranným oddielom ● animácie a hry ● turistika – poznávanie a zásady správania sa v prírode ●

Letný tanečný tábor KRPČEKOVO, ktorý organizuje Dobrá Východná je týždeň cieleného vzdelávania vašich ratolestí pomocou zábavy. V tábore sa počas tanečných hodín budú o deti starať profesionálni taneční pedagógovia, s odborným vzdelaním pre výchovu detí.
Deti budú rôznymi hrami zapojené do cvičení, ktoré slúžia k rozvoju kľúčových schopností podporujúcich psychomotorický vývoj ich osobnosti v rámci ktorých si vybudujú lepšie:
- priestorové vnímanie
- rozvoj svalovej hmoty
- rozvoj logického myslenia
- rozvoj hudobného a rytmického vnímania
- kognitívne schopnosti a radosť z poznávanie vlastnej kultúry.

Vo voľnom čase, budú deti v rukách skúsených animátorov, ktorí sa im budú venovať, ako po stránke športovej (futbal, volejbal...), tak po stránke umeleckej (vlastnoručné výrobky, krátke hudobné workshopy). Aby sa deti nemali kedy nudiť, bude pre nich pripravený bohatý program napríklad v podobe tradičnej východnianskej drevenice, kde im autentickí speváci folklórnej skupiny predvedú archaický viachlasný spev a opíšu im tradičný život ľudí na Liptove, za použitia nefalšovaných remeselných nástrojov. V strede týždňa sa nám predstaví profesionálny záchranársky tím z Vysokých tatier, ktorý nám počas interaktívnej prednášky ukáže, ako prebiehajú záchranné akcie v ťažko dostupnom teréne. Deti uvidia prácu záchranárskeho psa, odvezú sa na provizórnej núdzovej lanovke a dozvedia sa ako postupovať pri záchrane svojho, alebo cudzieho zdravia.

LEKTORI TANCA: Mgr. Art Agáta Krausová, artD, Mgr.art. Slavomír Ondejka,

ANIMÁTORI: Janka Mihočková, Andrea Novák, Soňa Fabiánová, Vladimír Michalko, Alfréd Lincke

Počas jednotlivých tanečných hodín budú krpčekári rozdelení podľa tanečných skúseností a predispozícií do dvoch skupín (mladší/starší). Každá skupina sa naučí rôzne typy tancov, tanečných hier a piesní z celého Slovenska.

PRE RODIČOV:

v prípade záujmu a odvahy sme pre rodičov pripravili špeciálny bonusový deň a noc (sobota), ktorý im predstaví aktivity detí v znamení hesla SKÚS SI SÁM, kedy si vyskúšajú so svojimi ratolesťami kúsok z každej aktivity, ktoré krpčekári absolvovali (samozrejme bez večierky).

Bližšie info na dobravychodna@gmail.com
a už čoskoro na www.dobravychodna.sk
................................................................
POZOR! Pre dospelákov tábor ROZHYBKOSTI: https://www.facebook.com/events/1342322545808905/

Miesto konania podujatia: Dobrá Východná, Amfiteáter, Východná
Dátum začiatku podujatia: 25. Júla 2017 17:00
Dátum ukončenia podujatia: 30. Júla 2017 20:00
Pravdepodobné súradnice: 49.0608N 19.8999E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Krpčekovo 2017 - tábor ľudového tanca pre deti

Fotografie
Podobné podujatia