Krst albumu Polajka - Exodus

Podujatie Bratislava

Krst albumu Polajka - Exodus

Sopranistka Eva Šušková, spevák Robert Pospiš, gitarista Martin Sillay, violončelista Roman Harvan a akordeonista a klavirista Boris Lenko. To je zostava skupiny Polajka. Originálne zoskupenie, ktoré zaujalo poslucháčov a odbornú verejnosť už na nahrávke Tales From My Diary (Nominácia na Hudobný počin roka v rámci cien Radio_Head Awards), prichádza s novinkou Exodus. Svojim prvým samostatným albumom Exodus chce Polajka potvrdiť svoju silnú umeleckú a kreatívnu spätosť. Na svojom profilom CD sa súbor navyše predstavuje s čisto autorskou hudbou. Nahrávka Polajka – Exodus vychádza vo vydavateľstve Real Music House.

Textovo sa Polajka na svojom debute opiera o básne velikánov poézie (John Donne, Arthur Rimbaud, Langston Hughes) a autorské texty Roberta Pospiša. Za pomoci intenzívnych textových podkladov chce Polajka reflektovať “vnútornú nervozitu“ súčasnej spoločnosti. Práve tento prístup považujú hudobníci v problematike získavania nových poslucháčov “nemainstreamovej“ hudby za kľúčový. „Každý z kapely prechádzal počas nahrávania špecifickým obdobím. Kto nás pozná, vedel by to potvrdiť", hovorí Robert Pospiš. Eva Šušková dodáva: „Je to naša - čisto subjektívna - reflexia na spoločenský vývoj, ktorá sa spolu s emóciami, čo sme si každý v čase nahrávania so sebou nosili, vzácne snúbila do niečoho mimoriadne silného. Až natoľko, že dodnes nevieme tie zvláštne momenty v štúdiu pochopiť. Neviem si predstaviť, že by sa podobný tvorivý génius mohol v budúcnosti zopakovať". Spoločným menovateľom zdanlivo komplikovanej mozaiky je autorská hudba piatich hudobne mimoriadne aktívnych osobností domácej scény. Prirodzené spájanie rôznych hudobných svetov pretavila Polajka na nahrávke Exodus do ešte sugestívnejšej polohy. Autorská tvorba v prepojení s autentickým poetickým jazykom. Polajka sa na svojom debutovom albume predstavuje ako suverénne zoskupenie s unikátnym hudobným výrazom. Prípravy nahrávky Exodus zabrali viac ako 10 mesiacov. Aj tento fakt potvrdzuje, že pätica hudobníkov sa pustila na náročnú a intenzívnu tvorivú cestu. Album Exodus vznikal v štúdiu Real Music House a pod jeho zvukom a produkciou je podpísaná dvojica Robert Pospiš & Martin Sillay. Výtvarnú stránku nahrávky mal na starosti ďalší člen zoskupenia, violončelista a výtvarník Roman Harvan. Audio video ku skladbe Píseň doplnil svojimi kresbami Daniel Pastirčák, videosupport mal na starosti Andrej Kolenčík.

Hudba Polajky už zarezonovala na niekoľkých prestížnych podujatiach (Konvergencie, Festival Peknej hudby, Mikulášsky jazzový festival, Janáček Brno). Nadšenie pre projekt, chuť prekračovať žánrové hranice a renomé členov skupiny zaručujú, že sa na slovenský trh dostal ďalší exportný album s umeleckým presahom. Nahrávka Exodus bola podporená z verejných zdrojov FPÚ. Vydanie CD podporili Hudobný fond a SOZA. Slávnostný krst albumu sa uskutoční 2. októbra o 20:00 hod. v priestoroch Novej Cvernovky.

Vypočujte si celý album Polajka - Exodus:
https://polajka.bandcamp.com/releases

Audio video ku skladbe Píseň:
https://www.youtube.com/watch?v=XiZ89HI6PUU

Ďalšie informácie o CD Polajka - Exodus:
http://www.realmusichousestore.com/index.php?route=product/product&product_id=97


Vstupné:
5 eur
15 eur aj s CD Polajka - Exodus

Real Music House
www.realmusichouse.sk
www.facebook.com/realmusichouse

Miesto konania podujatia: Nova Cvernovka, Račianska 78, Bratislava
Dátum začiatku podujatia: 2. Októbra 2017 20:00
Dátum ukončenia podujatia: 2. Októbra 2017 23:00
Pravdepodobné súradnice: 48.15N 17.1167E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Krst albumu Polajka - Exodus

Meno organizátora: Real Music House
Fotografie
Podobné podujatia
QUEENSHOW
Overené podujatieQUEENSHOW
Dom kultúry Ružinov, Bratislava
SPIEVANKOVO - ANGLIČANINA
Overené podujatieSPIEVANKOVO - ANGLIČANINA
Dom kultúry Ružinov, Bratislava
PARA - Bratislava
Overené podujatiePARA - Bratislava
STARS auditorium, Bratislava