Kultúrne leto v Ružinove 2019

Podujatie Bratislava

Kultúrne leto v Ružinove 2019

Tohtoročné Kultúrne leto v Ružinove so sebou prinesie okrem bohatého filmového programu pod holým nebom v Amfiteátri pri Štrkoveckom jazere a Ružinovských komunitných jarmokov aj bezplatné meditačné cvičenia Yogy s Fredym Ayisim, Tai-či pre seniorov, chôdzu so špeciálnymi chodeckými paličkami Nordic walking, či silové cvičenia s FitCampom v Parku A. Hlinku.

Kultúrne leto si pre Ružinovčanov pripravila mestská časť v spolupráci s Cultus Ružinov, Ružinovským športovým klubom a s Kinom Nostalgia. Všetky podujatia v rámci Kultúrneho leta v Ružinove sú zadarmo.

Letné kino v Ružinove v Amfiteátri pri Štrkoveckom jazere malo vlani veľký úspech. Ružinovčania sa teda na novú dávku filmov môžu tešiť aj počas tohto leta vždy v utorok o 21.00 hod. Prvé tohtoročné premietanie 2. júla 2019 prinesie najnavštevovanejší film v kinách za posledné obdobie Bohemian Rhapsody, ktorý je oslavou rockovej skupiny Queen, ich hudby a predovšetkým Freddieho Mercuryho.

Ružinovčania si môžu počas leta spoločne zacvičiť. Každý pondelok, stredu a piatok sa koná špeciálna chôdza pre seniorov pod názvom Nordic Walking, stretnutie cvičiacich bude pred DK Ružinov o 9.00 hod. Každý druhý utorok od 2. júna od 18.00 do 19.00 hod. bude v Parku Andreja Hlinku Cvičenie s FitCampom, na ktorom sa môže zúčastniť každý, kto si chce posilniť svoje telo. Pre skôr narodených Ružinovčanov je počas letných prázdnin pripravené Tai-či, zdravotné cvičenie pre seniorov, ktoré bude vždy v stredu od 13:00 do 14:00 hod. Sériu cvičení ukončí každú nedeľu Yoga a meditácia s Fredym Ayisim ktorá sa koná od 17:00 do 19:00 hod. v Parku A. Hlinku.

V rámci kultúrneho leta v Ružinove sa návštevníci môžu tešiť aj na sériu podujatí ktorú otvorí už 2. júla Ružinovská galéria a to výstavou sôch od Ota Bachoríka v DK Ružinov. Všetci nadšenci dobrého jedla sa môžu tešiť na najväčší Grill & beer festival v meste a to 18. júla v Parku Andreja Hlinku. Hodiny cvičenia a prednášok predvedie yogin Fredy Ayisi na Ružinovskom festivale yogy a relaxačnej hudby, ktorý sa koná 2.-4. augusta v Parku Andreja Hlinku. Milovníci dobrého jedla a zdravého životného štýlu a vzťahu k prírode si prídu na svoje na podujatí Stvorení pre zdravie, ktoré sa koná 17. augusta. Pri príležitosti 75. výročia SNP sa 28. augusta v DK Ružinov, uskutoční vernisáž fotografii z Frontového divadla, ktorá bude spojená s prednáškou. Záver programu Kultúrneho leta v Ružinove uzavrie Ružinovská opekačka a rozlúčka s letom a to 31. augusta pred DK Ružinov.

Sobota o 15:00 – 17:00

Fotografie
Podobné podujatia