Kurz jogy pre začiatočníkov

Podujatie Bratislava

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Kam v Bratislave, Prednášky, besedy, kurzy
Web organizátora:
www.joga-ezoterika.sk
Ďalšie podujatia v meste Bratislava
Podrobnejšie informácie: 0915066705
Úvodný ukážkový workshop 6.9. 2018, 19:30
v Mandira centre, Košická 43/e, BA
Predstavenie, ako prebiehajú kurzy s ukážkou základných obľúbených cvikov.


Cvičíme tradičným spôsobom, ktorý je odovzdávaný po niekoľko generácií. V praxi sledujeme prúdenie a pôsobenie jemnej (subtílnej) energie v našom tele a následne si uvedomujeme účinky. Je to cesta, ako zamerať pozornosť na seba a spoznávať vlastný vnútorný vesmír, udržať si vyrovnanosť, dynamizmus a zároveň hlboký pokoj.

Ako prebiehajú lekcie:
Hathajoga:
Zahrievacie cvičenie – zostava dynamických cvikov pre natiahnutie, uvoľnenie a zahriatie telesnej štruktúry. Pri praxi dochádza k zvýšenej bdelosti a pozornosti vďaka rozšíreniu vedomia a zároveň k rozprúdeniu vnútornej energie, ktorá vnáša oživenie, sviežosť a povzbudenie.

Ásany – cvičenie telesných pozícií. Inštruktor dbá o správne vytvorenie ásan. Nehovoríme o dokonalom prevedení, ale o správnom postoji tela a o správnom vnútornom vnímaní. Od jednoduchých polôh postupujeme k náročnejším. Po skončení každej pozície si uvedomujeme špecifické účinky, ktoré sú vytvorené vďaka konkrétnej ásane. Inštruktor oznámi základné účinky a nechá priestor na vlastné uvedomenie a sledovanie individuálneho prežitku.

Relaxácia – na záver cvičenia je prospešné uvoľnenie celej bytosti – tela, mysle a nášho vnútra. Dochádza tak k hlbokej regenerácii a upokojeniu. Skrz odpočinok sa rozširuje vedomévnímanie, môžeme tak dosiahnuť blahodarné prežitky harmónie, mieru a vyváženosti. 

Teória: 
Pre kompletnú orientáciu v jogovej praxi je cvičenie doplnené o duchovné znalosti. Od základných tém, prechádzame do širších a zároveň hlbších rovín poznania. Počas teórie tiež popisujeme ďalšie zaujímavé techniky a odporúčania, ktoré sa dajú praktikovať behom individuálnej praxe alebo vedome začleniť do bežných každodenných aktivít alebo si cez ne môžeme vytvoriť prospešný postoj.

Tlačené materiály: 
Kurz je doplnený o jogové znalosti i v tlačenej podobe. Sú to cenné informácie, ktoré pochádzajú z tradičnej historickej, duchovne jogovej literatúry alebo z ústne predávaných utajovaných vedomostí.

Účinky cvičenia často pôsobia ešte niekoľko hodín po skončení kurzu. Všeobecne sa jedná o väčšiu aktivitu, vnútornú vyrovnanosť a o väčší pokoj. Môžete tak zažiť „dynamické upokojenie“.

Na kurz sa prihláste vopred z dôvodu kapacity sály:
joga-ezoterika.sk
isolda@joga-ezoterika.sk
0915 066 705
Meno organizátora: Mystérium škola jogy a tantry
Fotografie
Podobné podujatia
Champion fighting / Tour 4
Overené podujatieChampion fighting / Tour 4
Akadémia Bojových Umení, Bratislava
Whisky Fest Bratislava
Overené podujatieWhisky Fest Bratislava
Vodárenské múzeum BVS, Bratislava
Hugov svet
Overené podujatieHugov svet
Bratislavské bábkové divadlo, budova RND, Záhradnícka 95, Bratislava
🕉 Stojí meditácia za to?
Overené podujatie🕉 Stojí meditácia za to?
Brighter Life Centre BRATISLAVA, Bratislava
JÁNOŠÍK
Overené podujatieJÁNOŠÍK
Divadlo Nová scéna, Bratislava