Kým nás svadba nerozdelí

Podujatie Svidník

Kým nás svadba nerozdelí - 58.(Podduklianske o)svetové kino

Umelecký klub PROSPECTA a Podduklianske osvetové stredisko vo Svidníku si Vás opäť dovoľujú pozvať na 58. verejné premietanie v priestoroch POS vo Svidníku:

KÝM NÁS SVADBA NEROZDELÍ (CSFD: 78%):
režia: Eric Toledano, Olivier NakacheFrancúzsko, 2017, far., 115 min, ČT, MP: 12+, vstup: 2€

O filme:
Keď organizujete dokonale premyslenú, luxusnú svadbu na francúzskom zámku zo 17. storočia, je jasné, že to neprebehne úplne hladko. A ak sa má niečo pokaziť, verte tomu, že sa to naozaj pokazí a nezostane len pri tom. Profesionálna svadobná agentúra má na problémy 24 hodín a za tých sa toho môžete stať naozaj veľa. Obzvlášť keď šéf agentúry z priateľstva zamestná dotieravého fotografa, ktorého viac ako fotenie zaujíma svadobné pohostenie; nájde záskok za kapelu, ale pre tú je decentná zábava neznámym pojmom; a ženíchove polnočné prekvapenie definitívne zmení celú svadbu na grotesku. Nová komédia od režisérov filmu Nedotknuteľní, ktorej zdroj inšpirácie boli nepochybne aj Divoké historky, poteší srdce každého (aspoň trocha) škodoradostného diváka.

OLIVIER NAKACHE (1973) a ERIC TOLEDANO (1971)

Nakache Toledano filmársky spolupracujú od roku 1995. Stretli sa však, už keď mal Nakache sedemnásť a Toledano devätnásť, v letnom tábore vo Francúzsku. Obaja boli vtedy veľkými fanúšikmi Woodyho Allena a obaja chceli skúsiť filmovú kariéru. Odvtedy vytvorili 4 krátkometrážne a 5 celovečerných filmov, pričom vo svojich dielach často pretáčajú sociálne klišé naruby. Ich najväčším doterajším sú Nedotknuteľní z roku 2011, ktorých celkové tržby sa vyšplhali až na 426 miliónov dolárov. Pred dvoma rokmi priniesli slovenským divákom aj film Samba.

Miesto konania podujatia: Podduklianske osvetové stredisko, Svidník, Sovietských hrdinov 160/74, Svidník
Dátum začiatku podujatia: 6. Decembra 2017 19:00
Dátum ukončenia podujatia: 6. Decembra 2017 21:00
Pravdepodobné súradnice: 49.3095N 21.5712E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Kým nás svadba nerozdelí - 58.(Podduklianske o)svetové kino

Meno organizátora: Podduklianske osvetové stredisko, Svidník
Fotografie
Podobné podujatia
Žiadne podujatie.